iliofaneia_xeimonas_01Ηλιοφάνεια επικρατεί από το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Είναι, όμως, ήλιος με… δόντια, αφού η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 2 και 6 βαθμών Κελσίου. Μάλιστα, στη διάρκεια της ημέρας θα υπάρξουν αρκετές νεφώσεις, ενώ >>>

η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Το κρύο είναι τσουχτερό και στην υπόλοιπη Βόρειο Ελλάδα. Στα ορεινά σημειώνονται και νεφώσεις, ενώ το πρωί επικρατούσαν συνθήκες ολικού παγετού στη Δυτική Μακεδονία, όπου σε ορεινές -κυρίως- περιοχές η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας έπεσε αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένουν 37 ορεινοί οικισμοί στο νομό Γρεβενών, εξαιτίας του τελευταίου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας.

Σε ορισμένα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες, λόγω της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών, αλλά και του παγετού που ακολούθησε εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας.

Με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα προς τα χιονοδρομικά κέντρα στα Τρία -Πέντε Πηγάδια και στο Σέλι στην Ημαθία, στο Καϊμακτσαλάν του όρους Βόρας στην Πέλλα, και στη Βασιλίτσα στα Γρεβενά.

Το ίδιο ισχύει για τους οδηγούς που κινούνται στην εθνική οδό Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Κοζάνης, μέσω Καστανιάς, αλλά και στις επαρχιακές οδούς Καστοριάς - Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου, Καστοριάς - Αμυνταίου, Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, Αετού - Νυμφαίου και Γρεβενών - Σαμαρίνας.