mikis_glezos_20120212_02Από τα έδρανα της Βουλής παρακολουθούν τη συνεδρίαση οι Μίκης Θεοδωράκης και Μανώλης Γλέζος οι οποίοι, όταν προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο του κοινοβουλίου, δέχτηκαν δακρυγόνο που έσκασε >>>

στα πόδια τους.

Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο πήγαινε στη Βουλή, μετά το επεισόδιο, ο Μίκης Θεοδωράκης απάντησε: «Πάω στη Βουλή για τους κοιτάξω στα μάτια, γιατί μερικοί ετοιμάζονται να ψηφίσουν το θάνατο της Ελλάδας», «αυτό που κάνουν λέγεται προδοσία».

Τι είχε συμβεί νωρίτερα; Όπως είπε προσερχόμενος στη Βουλή, ο διάσημος μουσικοσυνθέτης, έσκασε δακρυγόνο μπροστά του και μπροστά στον Μανώλη Γλέζο, την οσμή της οποίας είχε να αισθανθεί από την εποχή της δολοφονίας του Σωτήρη Πέτρουλα...

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι ο κ. Γλέζος λιποθύμησε εξαιτίας των δακρυγόνων. Προσέθεσε ότι και οι δύο τους πάλεψαν και νίκησαν δύο φορές  για να προσθέσει: «...Στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας... παλέψαμε, αγωνιστήκαμε και νικήσaμε και θα νικήσουμε και αυτή τη φορά... από δω και πέρα αρχίζει η προδοσία».

Με φανερά τα συμπτώματα της δύσπνοιας, εξαιτίας της ρίψης χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, έφθασε στη Βουλή ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος δήλωσε ότι τα μέτρα αυτά τα οποία είναι εναντίον του ελληνικού λαού καταλύουν επιπλέον κάθε έννοια συνταγματικής και δημοκρατικής νομιμότητας.