Είχε ψυχή ο Δικέφαλος. Μπήκε στο Φρίουλι με 8.000 φίλους του στο πλευρό του και έκανε τον 11ο αγώνα χωρίς ήττα. Διατήρησε ένα εκπληκτικό σερί κι έκανε την Ευρώπη να μιλά, πάλι, γι αυτόν. "Σταμάτησε την Ουντινέζε ο ουσιαστικός ΠΑΟΚ", έγραψε, χαρακτηριστικά, το επίσημο site >>>
της Ουέφα, ενώ η Corriere, στην ιστοσελίδα της έκανε λόγο για τη μεγάλη ευκαιρία του Φλόρες στο 6, αλλά και τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ: "Τον λένε Κρέσιτς", έγραψε χαρακτηριστικά.



Πιο... ωραία τα έλεγε η La Stampa: "Ο ΠΑΟΚ 'κλείδωσε' την Ουντινέζε-Η πρόκριση θα παιχθεί στην Ελλάδα", ανέφερε η εφημερίδα. Και προσέθετε: "Η Ουντινέζε... τράκαρε στον τοίχο του ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήρθε για να μην χάσει. Η αποστολή, εξετελέσθη. Το 0-0 αφήνει τα πάντα ανοικτά, όμως η πρόκριση στους '8' είναι ακόμη ανοικτή".



Καλά τα είπαν οι Ιταλοί. Πράγματι, ο ΠΑΟΚ είχε αμυντικούς προσανατολισμούς. Δε σταμάτησε, όμως, εκεί. Από το 25 του πρώτου μέρους ως το 35, βγήκε και στην επίθεση. Είχε τρία καλά σουτ, με Φωτάκη και Σταφυλίδη. Σταμάτησε τους επιθετικούς προσανατολισμούς των Ιταλών. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο β μέρος. Οι Ιταλοί μπήκαν φουριόζοι, πίεσαν, από το 45-55'. Έπειτα άρχισαν να... "κάθονται". Και ξαναβγήκαν στην επίθεση μετά το 80, όταν ο ΠΑΟΚ έδωσε σχεδόν όλο το γήπεδο, για να κερδίσει χρόνο.



Δυο πράγματα θα μας μείνουν από το παιχνίδι: Το δοκάρι των Ιταλών και το ατέλειωτο τραγούδι των οπαδών του ΠΑΟΚ στις εξέδρες. Οι άνθρωποι έκαναν το Φρίουλι... Τούμπα! Τρεις φορές ακούστηκαν, όλες κι όλες, οι φίλαθλοι της Ουντινέζε στο γήπεδο! Από εκεί κι έπειτα, μόνον τα τραγούδια των φίλων του ΠΑΟΚ ακουγόταν. 



Για την ιστορία:

Γήπεδο: "Φρίουλι"
Διαιτητής/Βοηθοί: Μαγιένκο/Μαρτίνεθ, Ιμπάνιεθ
4ος Διαιτητής: Ρομέρο


 
Οι συνθέσεις:
Ουντινέζε(Φραντσέσκο Γκουιντολίν): Χαντάνοβιτς, Μπενάτια, Ντανίλο, Ντομίτσι, Πατζιέντζα, Αμπντί, Πίντζι(57΄Φαμπρίνι), Μπάστα, Πασκουάλε, Αρμέρο, Φλόρο Φλόρες.
ΠΑΟΚ(Λάσλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σταφυλίδης, Πάμπλο Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης(82' Λίνο), Αθανασιάδης(75' Γιάννου).

Κίτρινες κάρτες: Λάζαρ, Φωτάκης.