Μπλόκο στο σχεδιασμό του δήμου Θεσσαλονίκης για τη χωροθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων των καφέ και των μπαρ στους πεζόδρομους της Ικτίνου και της Ζεύξιδος, από δύο κατοίκους της περιοχής. Προσέφυγαν στο Διοικητικό Εφετείο κατά της >>>νομιμότητας της κανονιστικής πράξης του δήμου, με την οποία αποφασιζόταν η χωροθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων. Ζήτησαν δε -και πέτυχαν - την έκδοση προσωρινής διαταγής, έως ότου εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Το θέμα επανέλαβε, προχθές, στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες Οικολογία στην πράξη», Χρήστος Μάτης. Ζήτησε να μάθει τι θα γίνει τώρα με τη νομιμότητα αυτών των αδειών.

Εν αμφιβόλω τίθεται έτσι κι όλος ο σχεδιασμός της διοίκησης του δήμου περί ευταξίας με τα τραπεζοκαθίσματα, αφού η Ικτίνου και η Ζεύξιδος θεωρήθηκαν περιοχές – πιλότοι, που θα αποτελούσαν παράδειγμα και για άλλα σημεία της πόλης της Θεσσαλονίκης που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα.

Ο δήμος, πάντως, δεν ανησυχεί. Εντός της εβδομάδας η Νομική Υπηρεσία του δήμου θα προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο για να ζητήσει άρση της προσωρινής διαταγής με την οποία αναστέλλεται η εφαρμογή της κανονιστικής διάταξης του δήμου περί χωροθέτησης των τραπεζοκαθισμάτων. 

Επίσης, όπως επισημαίνει  ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης, ο δήμος θα επιμείνει στην υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού (που βασίζεται σε κοινωνικές συναινέσεις) και ο οποίος θα αρχίσει να εφαρμόζεται στο επόμενο χρονικό διάστημα, κάτι που θα γίνει ορατό τόσο στην πλατεία Αριστοτέλους όσο και στην οδό Μαρίας Κάλλας.