Σύμφωνο συνεργασίας με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης υπεγράφη μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και του Λυκείου Ελληνίδων (τμήμα Θεσσαλονίκης). Μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε να τεθεί υπό την αιγίδα του Λυκείου Ελληνίδων το τμήμα παραδοσιακών ελληνικών χορών του δήμου, να εμπλουτιστεί το βεστιάριο παραδοσιακών στολών των δύο φορέων και να διεξαχθούν προγράμματα κατάρτισης στη διδασκαλία των παραδοσιακών χορών. >>>

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, το Λύκειο Ελληνίδων αναλαμβάνει την ευθύνη καθαρισμού, συντήρησης και ασφαλούς φύλαξης των 150 παραδοσιακών ενδυμασιών που έχει στην κατοχή του ο δήμος Θεσσαλονίκης, με την υποχρέωση να τις παραχωρεί στο δήμο όποτε χρειαστεί, ενώ σε περίπτωση φθοράς επιβαρύνεται με την αποκατάστασή ή την ενδεχόμενη αντικατάσταση τους.

Επιπλέον, αναλαμβάνει την υποχρέωση να παρέχει χορευτικό συγκρότημα επίδειξης παραδοσιακών χορών σε εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης και παράλληλα να δημιουργήσει για τους γυμναστές του δήμου δωρεάν τμήματα επιμόρφωσης στους παραδοσιακούς χορούς.

Από την πλευρά του, ο δήμος Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει την υποχρέωση να ενισχύει ετησίως με το ποσό των 15.000 ευρώ το Λύκειο Ελληνίδων και από 1ης Οκτωβρίου 2012 να του παραχωρήσει αίθουσες όπου θα εκτελούνται προγράμματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών και θα φυλάσσεται το βεστιάριο των παραδοσιακών ενδυμασιών.