apth_anastasios_manthos_20100607_01“Κάν’ τε εκλογές, να δείτε τι θα πάθετε”! Αυτό φώναζαν περίπου 80 φοιτητές οι οποίοι εισέβαλαν, χθες βράδυ, μαζί με μέλη των συλλόγων προσωπικού και υπαλλήλων του ΑΠΘ, στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η εφορευτική επιτροπή των επερχόμενων εκλογών. >>>

 

Κύριος στόχος τους έγινε ο ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Αναστάσιος Μάνθος. Τον εξύβρισαν και τον προπηλάκισαν.

Η εισβολή έγινε στην αίθουσα της Ιατρικής Σχολής, όπου συνεδρίαζε η επιτροπή. Μαζί με τους φοιτητές, όπως καταγγέλλει ο κ. Μάνθος, ήταν ο πρόεδρος και ένα μέλος του ΔΣ του ΕΣΔΕΠ (Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού) και ο πρόεδρος των Διοικητικών Υπαλλήλων του ΑΠΘ, οι οποίοι αντιδρούσαν στην εφαρμογή του νέου νόμου για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Τον έβρισαν και τον προπηλάκισαν, τον έσπρωξαν έξω από την αίθουσα και δεν τον άφησαν να επιστρέψει για να πάρει ούτε το φάκελο που κρατούσε! Οι φοιτητές απαιτούσαν από τον πρώην πρύτανη να παραιτηθεί.

-Ζω σε δημοκρατία και μπορώ να έχω γνώμη και να την εκφράζω, είπε ο κ. Μάνθος.

-Τολμήστε να κάνετε εκλογές και θα δείτε τι θα πάθετε, ήταν η απάντηση.

Μια γυναίκα που συμμετείχε στη συνεδρίαση λιποθύμησε κι ο πρώην πρύτανης την πήρε για να την βγάλει έξω από την αίθουσα. Έτσι αποχώρησαν και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής και η φασαρία σταμάτησε εκεί.

Σε δηλώσεις του, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο κ. Μάνθος έδειξε, πάντως, να μην πτοείται: «Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε το νόμο. Να αποκτήσει το Πανεπιστήμιο αξιοπρέπεια λειτουργική. Πρέπει να λογοδοτούμε στην κοινωνία» τόνισε.