Δωρεάν μαστογραφίες, αλλά και ψηλάφηση μαστού, σε γυναίκες έκαναν ειδικευμένοι γιατροί, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Κοινωνικής Οργάνωσης «Αγάπη» και του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής». >>>


Η εκδήλωση έγινε το περασμένο Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 στο 4ο ΚΑΠΗ του δήμου Θεσσαλονίκης (Γρ. Λαμπράκη 42) και για τις μαστογραφίες χρησιμοποιήθηκε η κινητή μονάδα μαστογραφίας του Θεαγένειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.  



Κοινό αίτημα όλων των γυναικών που παραβρέθηκαν ήταν να οργανωθούν παρόμοιες εκδηλώσεις ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερες γυναίκες να ενημερωθούν για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και στις ίδιες να επαναλάβουν την εξέταση.

Οι γιατροί που πήραν μέρος τόνισαν την ανάγκη της τακτικής εξέτασης κάθε γυναίκας ώστε να μπορεί έγκαιρα να διαγνωσθεί εάν πάσχει από καρκίνο του μαστού και στην περίπτωση που πάσχει να μπορεί η ασθένεια να αντιμετωπισθεί έγκαιρα και αποτελεσματικά με τα σύγχρονα μέσα της ιατρικής επιστήμης. 


Από την πλευρά της, η ιδρυτής της οργάνωσης "Αγάπη", βουλευτής της Ν.Δ. Έλενα Ράπτη, υποσχέθηκε πως η Κοινωνική Οργάνωση «Αγάπη» θα συνεχίσει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, οργανώνοντας εκδηλώσεις πρόληψης και ενημέρωσης, παρέχοντας σε εκατοντάδες γυναίκες οδηγίες αυτοεξέτασης και δωρεάν ψηλάφηση μαστού και μαστογραφία. Και πρόσθεσε: «Είναι ευχή όλων να μη χρειαστεί μια γυναίκα να βρεθεί αντιμέτωπη με τον καρκίνο του μαστού. Αν όμως συμβεί, θέλουμε να μπορεί στην ιστορία που θα διηγηθεί, να πει ότι τον νίκησε».