Μια τεράστια έκρηξη ενέργειας, στην επιφάνεια του Ήλιου, όπως αυτές που δημιουργούν τις ηλιακές ακτίνες που ζεσταίνουν και δίνουν ζωή στον πλανήτη μας, κατέγραψαν οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ. Όπως μπορείτε να δείτε >>>σε βίντεο που ακολουθεί, η φλόγα που ξεπηδά από την επιφάνεια του άστρου του ηλιακού μας συστήματος, είναι τόσο μεγάλη που καλύπτει όχι έναν, αλλά πάρα πολλούς πλανήτες στο μέγεθος της Γης!

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας ηλιακής καταιγίδας στην επιφάνεια του Ήλιου, που διήρκεσε από τις 22 ως τις 25 Ιανουαρίου 2012. Οι ηλιακές καταιγίδες προκαλούνται από την αυξομείωση των περίφημων ηλιακών κηλίδων.

Τι σημαίνει, αλήθεια, αυτό, για τη Γη μας; Από την έκρηξη αυτή ο Ήλιος θα εξακοντίζει σωματίδια πρωτονίων προς τον πλανήτη μας όπως προειδοποίησε η Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ). Επίσης οι αμερικανικές Αρχές, ανακοίνωσαν, ότι τα συγκεκριμένα σωματίδια, είναι δυνατόν να προκαλέσουν διαταραχές στις δορυφορικές τηλεπικοινωνίες.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μια παρόμοια έκρηξη που καταγράφηκε στις 24 Φεβρουαρίου του 2011. Οι εικόνες έχουν μια άγρια γοητεία. 

Δείτε το βίντεο: