Μια από τις σπείρες των σωματέμπορων, που ήλεγχαν τις “πιάτσες” σε Άλιμο και Σόλωνος, στην Αθήνα, εξάρθρωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης >>>

Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν αλλοδαπές γυναίκες με οικονομικά προβλήματα, σε διάφορες χώρες και με την υπόσχεση ότι θα τις φέρουν στη χώρα μας για να εργασθούν σαν σερβιτόρες, τις έφερναν στην Αθήνα. Εκεί, τις ανάγκαζαν να εκδίδονται στις πιάτσες της Σόλωνος και της Λεωφόρου Ποσειδώνος στον Άλιμο, υποχρεώνοντας τις να τους παραδίδουν μέρος ή και το σύνολο των εσόδων τους.

Η σπείρα είχε και τους “προστάτες”, που συγκέντρωναν τις εισπράξεις από τις κοπέλες και φρόντιζαν να είναι… ευχαριστημένοι οι πελάτες, αλλά και τους εκτελεστές. Αν νέες στην πιάτσα γυναίκες δε δέχονταν την “προστασία” τους, αναλάμβαναν οι εκτελεστές να προχωρήσουν παραπάνω! Μάλιστα, σε δύο τέτοιες περιπτώσεις στην περιοχή του Αλίμου Αττικής, πυροβόλησαν εναντίον των “νέων” της πιάτσας, για να τις σκοτώσουν!

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που έγινε το πρωί χθες, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας , εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί κι ένας Βούλγαρος, ως αρχηγικά μέλη της οργάνωσης κι αναζητούνται άλλοι τέσσερις Αλβανοί κι ένας Βούλγαρος, ως μέλη του κυκλώματος. Προσήχθησαν ακόμα, 19 κοπέλες, από τις «πιάτσες».

Σε έρευνες σε τρία διαμερίσματα στην περιοχή των Εξαρχείων και του Γκύζη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις, αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων, βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων ύψους 22.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 5.840 ευρώ και ένα πιστόλι μάρκας TOKAREV ,με γεμιστήρα με οκτώ φυσίγγια.

Κατασχέθηκαν επίσης τρία πολυτελή αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσε η οργάνωση για την μεταφορά των αλλοδαπών γυναικών(γίνονταν και… επισκέψεις κατ’ οίκον, για τους “καλούς πελάτες”).

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, αφορούν κατά περίπτωση τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας, της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση των Νόμων για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων .

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.