Κατά του τσεκουρώματος των μισθών τάχθηκε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχ. Ζορπίδης. Είπε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σήμερα, πως οι χαμηλοί μισθοί δε φέρνουν ανάπτυξη. >>>



"Έχουμε ήδη υποστεί ένα είδος εσωτερικής υποτίμησης. Παρά τη φιλολογία που επιμένει ότι οι χαμηλοί μισθοί θα φέρουν την ανάπτυξη, επειδή θα προκληθούν επενδύσεις, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Κανένας επενδυτής δεν θα αποφασίσει να έρθει στη χώρα μας εάν πρώτα δε δημιουργηθεί ένα σταθερό φορολογικό, ασφαλιστικό και ευρύτερα οικονομικό περιβάλλον και εάν δεν υπάρξει αξιόπιστο τραπεζικό σύστημα. Κανένας επιχειρηματίας Έλληνας ή ξένος δεν θα σκεφτεί να ξεκινήσει μια καινούρια δουλειά, εάν δεν γνωρίζει τι του ξημερώνει η επόμενη μέρα", τόνισε. 

Όσο για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων από τις τράπεζες, ο κ. Ζορπίδης τις κατηγόρησε ότι "αυτή τη στιγμή πνίγουν την πραγματική οικονομία. Πνίγουν, ιδιαιτέρως, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που χρειάζονται κεφάλαιο κίνησης για να λειτουργήσουν. Η έλλειψη ρευστότητας είναι εξίσου σημαντικό πρόβλημα με την μείωση της κατανάλωσης και την απουσία παραγγελιών. Το κράτος οφείλει να κάνει κάτι, ώστε να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά".