Σε δύο παιδιά 16 και 17 χρόνων ανήκουν οι σοροί που βρέθηκαν πρωινές ώρες του Σαββάτου στη στην περιοχή Αμπέλια του χωριού Ανάληψης στο Λαγκαδά. Οι σοροί βρέθηκαν από κάτοικο του χωριού, σε ρέμα όπου ήταν εναποτεθειμένα μπάζα. Η ιατροδικαστική έκθεση που ολοκληρώθηκε σήμερα αποκαλύπτει συγκλονιστικά στοιχεία για το θάνατο του νεαρού ζευγαριού.


Το πτώμα του αγοριού, 16 χρόνων, ήταν σε προχωρημένη σήψη και έφερε βαριά κρανιοεγκεφαλικά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο.
Στη περίπτωση της κοπέλας, 17 χρόνων, είχε μείνει μόνο ο σκελετός αφού είχε γίνει βορά στα άγρια ζώα! Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση και η κοπέλα φέρει και αυτή βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Τα χτυπήματα και στα δύο παιδιά έγιναν εν ζωή και κάποια από αυτά ήταν αυτά που επέφεραν το θάνατο.
Η αστυνομία, από τα στοιχεία που συνέλεξε, εντόπισε τις οικογένειες των δύο παιδιών και το απόγευμα σήμερα οι γονείς αναγνώρισαν τα παιδιά τους.
Η 17χρονη και ο 16χρονος ήταν κάτοικοι Άνω Πόλης και γεννημένοι στη Θεσσαλονίκη. Τα ίχνη τους είχαν χαθεί από την παραμονή των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο χρόνος θανάτου τοποθετείται την ίδια ημέρα της εξαφάνισης.
Πιθανόν ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι να σκότωσαν κάπου αλλού τους δύο έφηβους και να μετέφεραν τις σορούς τους και να τις πέταξαν στο ρέμα.
Τα δύο παιδιά γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη αλλά είχαν καταγωγή το αγόρι από τη Ξάνθη και η κοπέλα από τη Κορυτσά.