Ο Στίβεν Τζέραρντ διανύει τον 24ο χρόνο του στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ και με την επέκταση συμβολαίου που υπέγραψε την Πέμπτη 12/1, δεν έγινε γνωστή η χρονική διάρκεια του συμβολαίου, επισημοποίησε με κάθε τρόπο, ότι στην καριέρα του θα φορέσει μόνο δύο φανέλες, της Λίβερπουλ και της Εθνικής Αγγλίας.
Σχολιάζοντας το γεγονός ο «αρχηγός», τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι μία πολύ υπερήφανη ημέρα για μένα και την οικογένειά μου. Έρχεται μετά από μία φανταστική εμφάνιση της ομάδας το βράδυ της Τετάρτης όπου πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε από την Μάντσεστερ Σίτι. Ελπίζουμε να τελειώσουμε τη δουλειά σε δύο εβδομάδες για να δώσουμε την ευκαιρία στους οπαδούς μας να βρεθούν στο «Γουέμπλεϊ» για τον τελικό του League Cup».

Και ο Τζέραρντ συνέχισε: «Αυτός είναι ο σύλλογος που αγαπώ και ο σύλλογος που υποστήριζα από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Ζω το όνειρο ως αρχηγός σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου. Λατρεύω να δουλεύω κάθε ημέρα και οι εμπειρίες που είχα από οκτώ χρόνων, όταν και υπέγραψα για πρώτη φορά σε αυτή την ομάδα, δεν τις αλλάζω με τίποτα στον κόσμο. Το να συνεχίσω αυτό το πράγμα και να έχω ακόμα πιο καλές στιγμές με την κόκκινη φανέλα είναι αυτό που επιθυμώ. Είμαι αισιόδοξος ότι ο σύλλογος κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Έχουμε φανταστική ομάδα, έχουμε σωστούς ιδιοκτήτες και το σωστό επιτελείο πίσω από την ομάδα, οπότε έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι θα έχουμε περισσότερες καλές εμπειρίες στο μέλλον».

Ο Στίβεν Τζέραρντ βρίσκεται στην Λίβερπουλ από το 1988, όπου ξεκίνησε την καριέρα του, από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου και έχει αγωνιστεί με την κόκκινη φανέλα και το νούμερο 8, σε 561 παιχνίδια.