Δεν πρόκειται να αιφνιδιάσει κανέναν σε περίπτωση αποχώρησής του από το κυβερνητικό σχήμα, δηλώνει ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος, όπως είπε, ζήτησε ήδη να συναντηθεί την προσεχή εβδομάδα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια. >>>
Μιλώντας στο «Βήμα», ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι επιμένει στους τέσσερις όρους που έθεσε για να παραμείνει στην κυβέρνηση, δίνοντας προθεσμία έως τα τέλη Ιανουαρίου: «Περιμένω την έλευση της τρόικας, τα αποτέλεσματά της από τις επαφές που θα έχει και εν συνεχεία θα αποφασίσω», είπε για να προσθέσει ότι: εάν αποφασίσει να αποχωρήσει αυτό θα γίνει θεσμικά, θα ενημερωθεί γραπτώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των άλλων δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση; «Δεν πρόκειται ούτε έχω πρόθεση να αιφνιδιάσω κανέναν», επανέλαβε. Με δεδομένο ότι η τρόικα αναμένεται στην Αθήνα στις 15 Ιανουαρίου, οι αποφάσεις του κ. Καρατζαφέρη θα ληφθούν γύρω στις 20 Ιανουαρίου. 
Όσον αφορά στους τέσσερις όρους που έθεσε για την παραμονή του στην κυβέρνηση (που είναι να εκλεγεί νέος αρχηγός του ΠαΣοΚ, να υπάρξει συμπαγές ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα, να σταματήσει η ΝΔ να κάνει αντιπολίτευση και να παραταθεί ο χρόνος των εκλογών) ο κ. Καρατζαφέρης είπε: «Εάν βρεθεί ένας και μου αποδείξει ότι έχω λάθος με τους όρους που έθεσα για την παραμονή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, τότε εγώ θα αποσυρθώ και θα κλειστώ σε μοναστήρι» 
Για το ζήτημα του χρόνου των εκλογών, ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρει ότι δεν συμφωνεί οι εκλογές να διεξαχθούν πριν ή μετά το Πάσχα, αλλά να «πάνε όσο πιο πίσω γίνεται, ακόμα και του χρόνου, τέτοια εποχή καλά θάναι, ώστε να καρποφορήσουν οι προσπάθειες που γίνονται για τη νέα δανειακή σύμβαση και να δοθεί ώθηση στις αγορές», είπε.