Στις 6 το απόγευμα αρχίζει η διαδικασία διαβούλευσης μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης του «Porto Carras Grand Resort». Θέμα η μελλοντική λειτουργία του συγκροτήματος και η αποπληρωμή δεδουλευμένων μηνών. >>>

 

Από το Νοέμβριο, διοίκηση και εργαζόμενοι ήταν… στα χαρακώματα. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι είχαν αποκλείσει την είσοδο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Πριν την Πρωτοχρονιά, πάντως, οι σχέσεις των δύο πλευρών βελτιώθηκαν: Οι εργαζόμενοι ανέστειλαν τις προγραμματισμένες απεργίες τους στις 29/12, ενώ η διοίκηση κατέβαλε το μισθό Σεπτεμβρίου και ανακοίνωσε χρονοδιάγραμμα για την εξόφληση των υπολοίπων. Η αναστολή των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε όταν η διοίκηση δεσμεύτηκε να καταβάλει το 50% του μισθού του Οκτωβρίου ως τις 10 Ιανουαρίου, ως τις 15 Φεβρουαρίου το υπόλοιπο και την εξόφληση Νοεμβρίου ως τις 15 Μαρτίου.

Το κλίμα πήγε να ξαναχαλάσει, όταν ανακοινώθηκαν δέκα απολύσεις. Οι εργαζόμενοι υποστήριξαν ότι οι απολύσεις γίνονται για εκδικητικούς λόγους (οι δέκα είχαν πάρει μέρος στις κινητοποιήσεις), αλλά τελικά ανακλήθηκαν και το συγκρότημα λειτούργησε κανονικά Παραμονή κι ανήμερα Πρωτοχρονιάς. Από την πλευρά της η διοίκηση υποστήριξε ότι οι δέκα απολύσεις ήταν δρομολογημένες εδώ και καιρό.

“Αγκάθια” παραμένουν η τροποποίηση εργασιακών συμβάσεων -σύμφωνα με τους συνδικαλιστές από το 2003 έχουν γίνει επτά- και το ενδεχόμενο απολύσεων. Μάλιστα, ο πρόεδρος των εργαζομένων, Γιώργος Τούμπας, δήλωσε πως αυτά είναι δυο βασικά ζητήματα διαπραγμάτευσης, καθώς, για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι στο καζίνο έμειναν 45 από 175 που ήταν το 2006, ενώ οι συμβάσεις μετατράπηκαν, από αορίστου σε επτάμηνες.

Άγνωστο παραμένει αν, η διοίκηση , παραχωρήσει στους εργαζόμενους τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης, τα οποία ζητούν, “για να φανεί ότι ειναι βιώσιμη, ή υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, όπως υποστηρίζει η διοίκηση”.

Από πλευράς διοίκησης, πηγές του γραφείου Τύπου δήλωσαν στον www.aggelioforos.gr, ότι «δεν υπήρξε, ούτε υπάρχει απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής Α.Ε. για πώληση του Συγκροτήματος Porto Carras Grand Resort».

Στη συνάντηση θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι των τριών σωματείων εργαζομένων στο συγκρότημα, οι νομικοί σύμβουλοι της εταιρείας και από πλευράς της διοίκησης ο διευθύνων σύμβουλος, Β. Βασιλάκης και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής, Χ. Ζήκος.