Τραγικά είναι τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, σχετικά με την ανεργία. Την υπολογίζει στο 30%, ενώ στους νέους τα ποσοστά ανεβαίνουν στο 50%! >>>

 

Στη Θεσσαλονίκη, το 2011 έκλεισε με δεκάδες απολύσεις εργαζομένων τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Π. Τσαραμπουλίδης, στον aggelioforos.gr, πολλοί επιχειρηματίες έσπευσαν να απολύσουν το προσωπικό πριν από την αλλαγή του χρόνου προκειμένου να μην καταβάλουν τα δικαιώματα που θα αποκτούσαν οι εργαζόμενοι με τη νέα χρονιά.

Σε διάστημα ενός χρόνου η ανεργία αυξήθηκε κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες, γεγονός που μεταφράζεται σε 25.000 νέους άνεργους.

«Αυτήν τη στιγμή εκτιμούμε ότι η ανεργία βρίσκεται στο 30% με αυξητική τάση, ενώ στους νέους αγγίζει και το 50%», ανέφερε ο κ. Τσαραμπουλίδης. «Δυστυχώς για το 2012 δεν αναμένουμε να βελτιωθεί η κατάσταση, αντίθετα μπορεί να χειροτερέψει. Η μαύρη εργασία εκτιμούμε ότι φτάνει πλέον στο 40%, ενώ πάρα πολλές επιχειρήσεις εφαρμόζουν την εκ περιτροπής εργασία ή τη μερική απασχόληση», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΚΘ.