Ποινή φυλάκισης πέντε ετών επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 66χρονος έμπορο ειδών υγιεινής, παλιό παράγοντα ομάδας μπάσκετ, ο οποίος συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τα 19,3 εκατ. ευρώ. >>>

 

Ο 66χρονος νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας «ΒΙΕΚΑ ΑΕ» που εδρεύει στην ανατολική Θεσσαλονίκη και έδινε χορηγίες σε ομάδες μπάνιο με την εταιρία “Φιόρε Ντι Μπάνιο”, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και δικάστηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου. Σύμφωνα με τον τελευταίο, ο εντολέας του αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και αποκάλυψε ότι αποπειράθηκε πριν από δύο μέρες να αυτοκτονήσει.

Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι χωρίς αναστολή –και είναι η μεγαλύτερη που προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Η έφεση, πάντως, έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα χρέη του ανέρχονται στα 19.333.927,62 ευρώ.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που ο 66χρονος απασχόλησε τις διωκτικές αρχές της πόλης. Κατά το παρελθόν έχει καταδικαστεί από το Εφετείο Θεσσαλονίκης σε συνολική ποινή φυλάκισης επτά ετών, για φοροδιαφυγή, αλλά άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Σε άλλη δίκη, για έκδοση εικονικών τιμολογίων, ισχυρίστηκε ότι εφοριακοί του ζήτησαν “φακελάκι” με 15.000 ευρώ. Ο ένας από τους εφοριακούς αθωώθηκε, ενώ ο άλλος, καταδικάστηκε, σε δεύτερο βαθμό, σε φυλάκιση δέκα μηνών. Στην απολογία του, ο εφοριακός είχε υποστηρίξει πως δεν είχε ζητήσει χρήματα, αλλά του τα είχε προσφέρει ο επιχειρηματίας, για να καταθέσει ευνοϊκά στο εις βάρος του δικαστήριο, για τα εικονικά τιμολόγια.