«Φρένο» στην έξοδο των εκδρομέων για τα Θεοφάνια φαίνεται πως έβαλαν οι προγνώσεις των μετεορολόγων για επικείμενη επιδείνωση του καιρού. Αλλά και η οικονομική κρίση, ήταν άλλος ένας λόγος που >>>
η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, μέχρι και αργά το απόγευμα, δε θύμιζε επερχόμενο τριήμερο, αλλά «καθημερινή εργάσιμη» μέρα.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους των διοδίων Μαλγάρων, η κίνηση των οχημάτων σήμερα (παραμονή των Φώτων) είναι «πεσμένη», σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή μέρα. «Πρόκειται για μια μείωση της τάξης του 30%», τόνισαν.
Αντιθέτως, δεν ήταν λίγοι αυτοί, που -για μια ακόμη φορά- επέλεξαν τα ΚΤΕΛ για τις μετακινήσεις τους στην περιφέρεια. Η πληρότητα σε όλα δρομολόγια άγγιξε το 100%, ανέφερε ο πρόεδρος του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ «Μακεδονία», Χρήστος Λιούπας. Πρόσθεσε, πάντως, ότι δεν χρειάστηκε να μπουν έκτακτα δρομολόγια.
Σε επιφυλακή βρίσκεται η Τροχαία, η οποία, λόγω της κλιμάκωσης των καιρικών φαινομένων που αναμένεται σε διάφορες περιοχές της Μακεδονίας, συμβουλεύει τους οδηγούς: να φροντίζουν το όχημά τους να έχει αντιολισθητικές αλυσίδες, να χρησιμοποιούν πάντα αντιολισθητικές αλυσίδες όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός), να φορούν πάντα τη ζώνη ασφαλείας και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.