Οι Γερμανοί του ΟΤΕ αποφάσισαν να βγάλουν στο σφυρί το δορυφόρο Hellas Sat, της Ελλάδας και της Κύπρου! Με αυτόν τον τρόπο πλήττονται οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αφού ο συγκεκριμένος δορυφόρος είναι τα μάτια και τα αυτιά του Ελληνικού Στρατού! Και πού διάλεξαν να δώσουν λεπτομέρειες; Στα... Σκόπια! >>>

Σας ακούγονται απίστευτα όλα αυτά; Κι όμως, είναι αληθινά... Ο γενικός διευθυντής του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, επιβεβαίωσε μιλώντας σε πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων, ότι η ανάγκη αποπληρωμής του χρέους της εταιρίας, ύψους 5,5 δισ. ευρώ, οδήγησε τους Γερμανούς διαχειριστές του ΟΤΕ στην απόφαση να πουλήσουν τον δορυφόρο Hellas Stat!
Υπάρχουν δύο διαφορετικές απόψεις για το τι γίνεται με τον δορυφόρο: Ο δορυφόρος αποτελεί ένα σημαντικό στρατηγικό εργαλείο και ενδεχόμενη πώληση του θα στερήσει από τις άμυνες των δύο χωρών τους διαύλους επικοινωνίας και μετάδοσης εικόνας σε αληθινό χρόνο που είχαν διατεθεί από τις ΕΕΔ, λέει η πρώτη άποψη.
Η δεύτερη, μας καθησυχάζει: Σύμφωνα με ειδικούς στα θέματα δορυφορικών επικοινωνιών, η ενέργεια της πώλησης του δορυφόρου, από τη στιγμή που τα κέντρα ελέγχου σε Κύπρο και Ελλάδα θα παραμείνουν, και η εταιρεία με την οποία δεσμεύονται οι δύο χώρες θα είναι η ίδια, τότε δεν έχει σημασία εάν εμπλέκεται ο ΟΤΕ ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία.
Τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, υπάρχουν σταθμοί ελέγχου από τους οποίους δίνεται πρόσβαση στις πληροφορίες που μεταδίδει ο δορυφόρος, προσθέτουν.
Ησυχάσατε τώρα;