Ζουν μακριά από την πατρίδα, την οποία και επιθυμούν να συνδράμουν, ιδιαίτερα στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία. Μία τέτοια κίνηση στήριξης των ομογενών μας προς τη γενέτειρά τους αποτελεί και η πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ελληνικού Βιοϊατρικού Συλλόγου (WHBA) να διοργανώσει το Μάιο, στη Λακωνία και την Αθήνα, το 1ο Θερινό Σχολείο του. >>>

Το Σχολείο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ιατρικής και βιοεπιστημών, ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων, και σ' αυτό θα διδάξουν αφιλοκερδώς διακριμένοι καθηγητές από πανεπιστήμια των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αγγλίας, της Ελβετίας και της Ελλάδας.

Τα μαθήματα στο Οίτυλο θα ολοκληρωθούν με ανοικτή συζήτηση για τη θετική επίδραση της πορείας προς την αριστεία στην πρόοδο του ανθρώπου και της κοινωνίας. Στη συνέχεια, οι φοιτητές θα μεταφερθούν στην Αθήνα, όπου τα μαθήματα θα εστιάζουν στη διαδικασία δημιουργίας ενός φαρμάκου και τις παραμέτρους που μια εταιρεία λαμβάνει υπ’ όψιν, προκειμένου να γίνει επιτυχής η διάθεσή του στην αγορά.

Στην Αθήνα, προγραμματίζονται επισκέψεις στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αλλά και στο Ινστιτούτο Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, το οποίο έχει ξεκινήσει τη δράση του μόλις την προηγούμενη δεκαετία και έχει εξελιχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα ερευνητικά ινστιτούτα της Ελλάδας και από τα αξιόλογα της Ευρώπης, όπως τονίζει ο ομογενής ερευνητής.

Μέχρι σήμερα, το WHBA έχει δεχθεί αιτήσεις συμμετοχής από Έλληνες και ξένους φοιτητές από δέκα χώρες, που θα αξιολογηθούν από το επιστημονικό συμβούλιο, το οποίο θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα στο τέλος Φεβρουαρίου.

**Η ιστοσελίδα του Παγκοσμίου Ελληνικού Βιοϊατρικού Συλλόγου (WHBA) είναι:www.whba1990.org.