Ολόκληρη η χώρα στην κατάψυξη σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής υπηρεσίας. >>>
Ειδικότερα, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και ο παγετός, ιδιατέρως στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός.
Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις στα ανατολικά πελάγη που θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ με εξασθένηση το πρωί της Τετάρτης.
Συνθήκες ολικού παγετού επικρατούν σε αρκετές ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θράκης. Χαρακτηριστικά, στις 12:30 η θερμοκρασία στο Νευροκόπι έχει ανέλθει στους -6.9 C, στους Μεταξάδες Έβρου στους -6.2 C, στην Ορεστιάδα στους -5.9 C, στον Ιμερο Ροδόπης στους -3 C, στον Πολύγυρο στους -2.7 C και στη Φλώρινα στους -2.3 C βαθμούς Κελσίου.
Παράλληλα, χιόνια θα πέσουν στις ανατολικές όχι μόνο ηπειρωτικές, αλλά και νησιωτικές περιοχές, οι οποίες κατά κανόνα θα είναι ασθενείς, εκτός από τη βόρεια Εύβοια, την κεντρική Στερεά και τη Μαγνησία όπου πρόσκαιρα θα είναι εντονότερες.
Από το απόγευμα της Τετάρτη έντονες χιονοπτώσεις προβλέπονται στη δυτική Ελλάδα, οι οποίες σταδιακά και μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (2-2-12) θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες κυρίως κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές.
Στην Αττική αναμένονται ασθενείς γενικά χιονοπτώσεις, οι οποίες θα σημειωθούν κατά περιόδους κυρίως στις βόρειες και ανατολικές περιοχές.