Την Τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων επέλεξαν, κάτοικοι της Μηχανιώνας, για να διαμαρτυρηθούν για τα συνεχή χαράτσια της κυβέρνησης. Μέλη της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού, παρακολούθησαν την Τελετή κρατώντας πανό! >>>

 

Μάλιστα, ένα από τα πανό είχε αναρτηθεί σε… ψαρόβαρκα, που έπλεε λίγα μέτρα μακριά από το σημείο όπου ο ιερέας έριξε το σταυρό και πιστοί βούτηξαν, παρά το κρύο, να τον ανασύρουν.

Ποια ήταν η αντίδραση των πιστών; Μάλλον θετική. Χειροκροτούσαν, επιδοκίμαζαν και κάποιοι από αυτούς φώναξαν μαζί με τα μέλη της Πρωτοβουλίας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

“Πουλάνε τη Ζωή Μας – Ξυπνάνε Την Οργή Μας”, “Δε Χρωστάμε Πουθενά – Δεν Πληρώνουμε Τίποτα”, “Πουλήσανε το Αύριο, Κρατμάνε τη Ζωή μας”, “Η Ανυπακοή Είναι η Διεύρυνση της Ελπίδας”, είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν, ή ήταν αναγραμμένα στα πανό. Ένα πανό, όμως, ήταν αυτό που συγκέντρωσε τις επιδοκιμασίες των πολιτών του δήμου Θερμαϊκού: “Αυτοί Για Τις Τράπεζες, Εμείς Για Τη Ζωή Μας” ανέγραφε το πανό που ήταν αναρτημένο στην ψαρόβαρκα”…

Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία συγκεντρώνει ήδη δεύτερο κύκλο στοιχείων και δικαιολογητικών για τα χαράτσια της ΔΕΗ. Σκοπεύουν να καταθέσουν εξώδικο κατά της ΔΕΗ και, για το λόγο αυτό, πραγματοποιεί ανοιχτές συνελεύσεις κάθε Τετάρτη στις 6 μμ στο χώρο του ΚΑΠΗ Ν. Επιβατών. Πληροφορίες στο τηλ. 6984819709.