«Η κυβέρνηση δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τη ναυτιλία και θα λάβει σύντομα αποφάσεις» δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. >>>
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας, τόνισε ότι έχει ήδη υποβάλλει σχετικά υπομνήματα στον υπουργό Επικρατείας και τα οποία αφορούν το θέμα της επανασύστασης του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας με την ενσωμάτωση του Λιμενικού Σώματος, τη γρήγορη ψήφιση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπισης της πειρατείας, αλλά και την ταχεία επίλυση των γραφειοκρατικών προβλημάτων για την νηολόγηση περισσότερων πλοίων στην ελληνική σημαία. 
Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι αύριο στο υπουργικό συμβούλιο θα τεθούν τα θέματα που αφορούν το θαλάσσιο τουρισμό με πρώτο αυτό της κρουαζιέρας, προσθέτοντας ότι όλα αυτά θα ενταχθούν στο νομοσχέδιο του υπ.Ανάπτυξης για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, που αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη βουλή. 
Αναφερόμενος για το τέλος επιβίβασης επιβατών στην κρουαζιέρα, 3,9 ευρώ ανα άτομο, την κατάργηση του οποίου ζητούν πολλές εταιρείες, ο υπουργός δήλωσε ότι η πολιτική ηγεσία συζητάει αυτό το θέμα και κάνει ότι είναι δυνατόν για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.