Η βαρυχειμωνιά συνεχίζεται στη βόρεια Ελλάδα με ηλιοφάνεια και τσουχτερό κρύο. Οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν μέχρι στιγμή στην Ορεστιάδα όπου η θερμοκρασία, στις 4 το απόγευμα, κυμαινόταν στους -6 βαθμούς, στην Αλεξανδρούπολη, -2 βαθμούς και -1 στη Ξάνθη.

Εξαιτίας των ισχυρών βοριάδων που πνέουν στο νομό Ροδόπης, η τροχαία απαγόρευσε την κυκλοφορία των μεγάλων φορτηγών (άνω των 3,5 τόνων) στην Εγνατία Οδό, από τον κόμβο Ιάσμου μέχρι τον κόμβο Βαφεκών, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ στα ορεινά του νομού διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σε δύο επαρχιακούς δρόμους, στους οικισμούς Αρριανών και Αγίας Μαρίνας Ιμέρου, λόγω αυξημένης στάθμης του νερού.

Πού θέλει αλυσίδες
Στο μεταξύ, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους επαρχιακούς δρόμους Μυρτίσκης - Άνω Βυρσίνης, Καρδάμου Κύμης, του νομού Ροδόπης, Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βοτσίου και Βίγλας), Άρνισας - Παλιού Αγίου Αθανασίου Πέλλας, Καστανερής Λιβαδίων Κιλκίς, Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), Βέροιας - Δασκίου, Νάουσας - Τριών - Πέντε Πηγαδιών και Νάουσας - Ροδοχωρίου.
Στο νομό Μαγνησίας στον επαρχιακό δρόμο Βόλου - Ζαγοράς, από το 9ο έως το 44ο χλμ. (άνω κλάδος) και Δράκιας - Χανίων, στο δρόμο Τρικάλων - Άρτας, από (Ελάτη) 26ο έως 75ο χλμ. (γέφυρα Αλεξίου), Πύλης - Μεσοχώρας, από το 15ο έως 55ο χλμ.
Στο νομό Καρδίτσας, εξάλλου, αλυσίδες απαιτούνται στο δρόμο Μουζακίου - Άρτας, από το 10ο έως το 25ο χιλιόμετρο (θέση «Τύμπανος», προς Δυτική Αργιθέα), Μουζακίου - Πετρίλου, από 15ο έως 30ο χιλιόμετρο (θέση «Άγιος Νικόλαος», προς Ανατολική Αργιθέα) και Μουζακίου - Λίμνης Πλαστήρα.
Στο νομό Λάρισας, τέλος στους επαρχιακούς δρόμους Αγιάς-Μελιβοίας, Αγιόκαμπου-Σκλήθρου-Ελαφού, Ραψάνης-Κρανιάς και Πυργετού-Κρανιάς.

Ήλιος με δόντια
Στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω περιοχές επικρατεί ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 3 βαθμούς, ενώ 1 βαθμό έχει η Κοζάνη, 6 η Λάρισα, -2 η Φλώρινα και -6 το Μέτσοβο Ιωαννίνων.
Λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων, έντασης μέχρι και 8 Μποφόρ, που πνέουν στο Θρακικό Πέλαγος, δεν πραγματοποιούνται όλα τα δρομολόγια πλοίων από την Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη.
Εξάλλου, με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης, εξασφαλίστηκαν θερμαινόμενες αίθουσες, για την προστασία των αστέγων από το κρύο, στο Ε΄ ΚΑΠΗ, Γαμβέτα 56, στο 13ο γυμνάσιο, Εθνικής Αμύνης 26 και στο Β΄ ΚΑΠΗ, οδός Λαγκαδά 35.