Καθοριστικές είναι οι αποφάσεις που θα ληφθούν το τριήμερο για το ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται σήμερα να ξεκαθαρίσει τη στάση του και φέρεται έτοιμος να κινήσει διαδικασία διαδοχής του ακόμη και πριν από τις εκλογές, αποσύροντας την πρόταση για δυαρχία. >>>Όπως διαβάζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Καθημερινή", μένει να επιβεβαιωθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου αν ο κ. Παπανδρέου προτείνει η εκλογή νέου προέδρου να πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για το PSI+ και της νέας δανειακής σύμβασης, πιθανότατα στις 11 Μαρτίου.
Πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται διατεθειμένος να εξετάσει και εναλλακτικά σενάρια, στην περίπτωση κατά την οποία υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση από τα ηγετικά στελέχη τα οποία φιλοδοξούν να τον διαδεχθούν. Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο ΠΑΣΟΚ εν όψει της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου το Σαββατοκύριακο είναι εκρηκτικό.
Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να πάρει κόσμο μαζί του κατά την αποχώρηση του από την ηγεσία του κόμματος. Σε στέλεχος της Ιπποκράτους ο κ. Παπανδρέου φέρεται ότι δήλωση "θα πάρω κι άλλους μαζί μου στην έξοδο", γνωστοποιώντας ουσιαστικά την "ντρίμπλα" που ετοιμάζει στους δελφίνους αλλά και την πρόθεση του να βάλει "τα πράγματα στην θέση τους" καταμερίζοντας ευθύνες όπου αναλογούν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ο πρώην πρωθυπουργός πρόκειται να επαναλάβει πολλές φορές την φράση "δεν κυβερνούσα μόνος μου"…