Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο του Λαγκαδά πραγματοποίησαν, από νωρίς το πρωί, εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού Θεσσαλονίκης. Αντιδρούν στην εκχώρηση του τομέα της καθαριότητας σε ιδιώτες. >>>

 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Παπανικολάου, κατήγγειλε ότι ο δήμαρχος Λαγκαδά περιφρούρησε το κτίριο με ομάδα 60 ατόμων. Είπε, επίσης, πως κλήθηκαν τα ΜΑΤ και σε μικροεπεισόδια τραυματίστηκε ελαφρά ο πρόεδρος της ΠΟΕ -ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος.

Ακολούθησε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΕ - ΟΤΑ, παρουσία των βουλευτών του ΚΚΕ, Θεόδωρου Ιγνατιάδη, και του ΣΥΡΙΖΑ, Λίτσας Αμανατίδου, με τον δήμαρχο Λαγκαδά, Ιωάννη Αναστασιάδη, για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στον δήμο, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

«Ως νέος δήμαρχος του διευρυμένου δήμου Λαγκαδά, με 47 χωριά και μόλις 15 άτομα στην καθαριότητα, πρέπει να βρω λύση. Θα πρέπει να είμαι χρήσιμος στους δημότες. Νομίζω ότι η παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες είναι μονόδρομος. Παρ’ όλα αυτά θα συναντηθώ στην Αθήνα με τον υπουργό Εσωτερικών και θα ζητήσω μόνιμο προσωπικό», υποστήριξε ο δήμαρχος Λαγκαδά Γ. Αναστασιάδης.