Τα έργα του νέου πεζόδρομου της Καλαμαριάς συνεχίζονται με εντατικούς πλέον ρυθμούς, ωστόσο τα προβλήματα και οι καταγγελίες των κατοίκων ολοένα και αυξάνονται. >>>
Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και για τη προσωρινή μεταφορά της λεωφορειακής γραμμής «6» στη Καλλίδου ενώ οι οδηγοί για το κομφούζιο που επικρατεί μετά τη σηματοδότηση για τις παρακάμψεις λόγω των έργων.





Ο νέος πεζόδρομος της Καλαμαριάς θα κατασκευαστεί στο ένα ρεύμα της οδού Μεταμορφώσεως ενώ το άλλο ρεύμα προς την οδό Χηλής θα λειτουργεί ως πεζόδρομος χαμηλής κυκλοφορίας.




Ήδη διαμορφώνεται ο στενός δρόμος από όπου θα διέρχονται τα λεωφορεία της γραμμής «6». Προσωρινά λοιπόν το λεωφορείο περνά πλέον από τη Καλλίδου, αρκετά μακριά από το κέντρο της Καλαμαριάς.

Κάτοικοι διαμαρτύρονται αφού όπως λένε οι συγκοινωνιολόγοι του Δήμου Καλαμαριάς λειτούργησαν με προχειρότητα και ταλαιπωρούν έτσι τους κατοίκους.




Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι το ρεύμα της Μεταμορφώσεως προς το κέντρο της πόλης συνεχίζει να λειτουργεί ουσιαστικά χωρίς λόγο, αφού δεν δύο μήνες περίπου η κυκλοφορία θα κοπεί οριστικά αφού θα γίνει πεζόδρομος.


Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι θα μπορούσαν οι συγκοινωνιολόγοι του δήμου να αλλάξουν τη φορά του ρεύματος κυκλοφορίας της Μεταμορφώσεως ώστε να διέρχεται από εκεί το λεωφορείο και όταν κατασκευαστεί η λεωφορειολώριδα στο υπάρχουν ρεύμα προς την οδό Χηλής να επιστρέψει η λεωφορειακή γραμμή στη κανονική της πορεία.



Έτσι δεν θα ταλαιπωρούνταν οι πολίτες οι οποίοι μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα κατεβαίνουν στις στάσεις στη Καλλίδου.

Οι οδηγοί που κινούνται στο κέντρο της Καλαμαριάς θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή αφού η σηματοδότηση που θεωρητικά τους διευκολύνει, αντίθετα τους μπερδεύει (βλ φωτογραφίες).
Αλλά προβλήματα που υπάρχουν είναι και οι συνεχόμενες διακοπές τηλεφώνων και νερού από αστοχίες των συνεργείων της εργολαβίας.