Το 4ο μαθητικό συνέδριο πληροφορικής διοργανώνει και φέτος η Περιφερειακή διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών «Νόησις», με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. >>>

Μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης δημοτικών σχολείων, γυμνασίων, γενικών λυκείων, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, καθώς και ειδικών σχολείων θα παρουσιάσουν στο πλαίσιο του συνεδρίου projects με θέματα της επιλογής τους, για τα οποία εργάστηκαν στη διάρκεια της χρονιάς - εκτός σχολικού ωραρίου - με τη βοήθεια καθηγητών τους της πληροφορικής και σχολικών συμβούλων.

Θα πραγματοποιηθούν οχτώ προσυνέδρια στους νομούς της κεντρικής Μακεδονίας (Πιερίας, Ημαθίας, Σερρών, Πέλλας, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής), που θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο και θα ολοκληρωθούν τον Απρίλιο, ενώ θα ακολουθήσει η τελική φάση η οποία θα διεξαχθεί στις 8 και 9 Μαΐου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών «Νόησις».

Ο θεσμός των μαθητικών συνεδρίων Πληροφορικής ξεκίνησε το 2009 με τη συμμετοχή 450 μαθητών, ενώ πέρυσι η συμμετοχή έφτασε τις 4.500 και φέτος αναμένεται να ξεπεράσει τις 6.000.

Ο Περιφερειακός διευθυντής, Θόδωρος Καρτσιώτης, σε συνέντευξη τύπου χαρακτήρισε το γεγονός ως μια μεγάλη καινοτομία και σημαντική εκπαιδευτική διαδικασία καθώς ανατρέπει την παλαιότερη νοοτροπία αποστήθισης στο σχολείο και προωθεί τη συνεργατικότητα των μαθητών και την εκμάθηση χρήσης των υπολογιστών για την προετοιμασία και παρουσίαση των projects τους.