Πάγωσαν οι πηγές, στους πρόποδες του Βόρρα κι έμεινε χωρίς νερό η Κέλλη Φλώρινας! Και αν, τώρα, αρκετοί έχουν πέσει πάνω στο πρόβλημα, η αγωνία των κατοίκων του χωριού είναι άλλη: "Όταν ξεπαγώσουν οι πηγές, θα μας ξεχάσουν όλοι! Ως τον επόμενο χειμώνα"! >>>


Αυτή είναι η Ελλάδα του 2012. Αδιαφορεί για τους κατοίκους της που αποφάσισαν να μην αφήσουν τα χωριά της να πεθάνουν.

"Το δίκτυο είναι απαρχαιωμένο. Αποτελείται από σιδεροσωλήνες που, με το κρύο, πάγωσαν το νερό στο εσωτερικό τους. Έτσι μείναμε χωρίς νερό, αφού οι πηγές απέχουν 17 χιλιόμετρα από το χωριό. Προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε στο σημείο, με ερπυστριοφόρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, φθάσαμε ως ένα σημείο, αλλά εκεί σταματήσαμε. Εκεί που είναι οι πηγές, ούτε με ελικόπτερο δε φθάνεις", λέει στο salonicanews.com ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας (η Κέλλη ανήκει στο δήμο Αμυνατίου), Αθανάσιος Τάσκας.

Πώς αντιμετωπίζεται το καθημερινό πρόβλημα των, περίπου, 900, κατοίκων (και των... 10.000 γιδοπρόβατων, αφού η Κέλλη είναι κτηνοτροφικό χωριό); Με μεταφορά νερού από το Φιλώτα Φλώρινας (που απέχει 45 χιλιόμετρα) με ένα βυτιοφόρο των 60 κυβικών... 

"Ποιον να πρωτοξεδιψάσεις; Τους κατοίκους ή τα ζώα; Κι από τους κατοίκους ποιον; Σκεφτείτε τι προβλήματα έχουμε στο νηπιαγωγείο", μας λέει ο κ. Τάσκας. Και κάνει έκκληση:

"Στραβά - κουτσά, αυτό το κρύο το περάσαμε. Σημασία έχει να διορθωθεί το πρόβλημα την άνοιξη, για να μην περάσουμε άλλον έναν χειμώνα χωρίς νερό. Είναι ντροπή να δίνουμε 500.000 ευρώ για τις ευχετήριες κάρτες των βουλευτών και τα χωριά μας να διψούν, μέσα στο χειμώνα. Να μη μας ξεχάσουν"!