Κατασκευαστικές εταιρείες – μαϊμού είχαν στήσει τέσσερις επιτήδειοι στη Θεσσαλονίκη. Με το να υπόσχονται επισκευές και κατασκευές σε κτίρια, κατάφεραν να αρπάξουν, από διάφορους πελάτες, 534.000 ευρώ σε διάστημα τριετίας. Φυσικά δεν εκτέλεσαν ούτε ένα από τα έργα που ανέλαβαν… >>>

 

Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης. Ως ενεχόμενοι στην υποθεση φέρονται τρεις άνδρες, ηλικίας 30, 30 και 29 ετών και μία 26χρονη γυναίκα. Κατηγορούνται για «απάτη», «πλαστογραφία» και «υπεξαίρεση».

Σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν ιδρύσει κατασκευαστική εταιρία, με ιδιοκτήτρια την 26χρονη και συμμετέχοντες τους δύο 30χρονους, καθώς επίσης και άλλη μία κατασκευαστική εταιρεία στην οποία συμμετείχε ο ένας εκ των 30χρονων, με ιδιοκτήτη τον 29χρονο. Οι εταιρείες αναλάμβαναν ανακαινίσεις, τοποθετήσεις κουφωμάτων και άλλες παρόμοιες εργασίες σε κατοικίες.

Συνολικά, οι παραπάνω καρπώθηκαν, για προκαταβολές, από τον Ιούλιο του 2008 έως τον Νοέμβριο του 2011 από 30 άτομα, το χρηματικό ποσό των 534.976 ευρώ, ενώ δεν αποπεράτωσαν καμία από τις εργασίες τις οποίες ανέλαβαν.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ ο ένας από τους 30χρονους συνελήφθη, βάσει εντάλματος που εκδόθηκε από τον 5ο Ανακριτή Θεσσαλονίκης.