Για 796.135 ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο της αρχικής εκτίμησης, πωλήθηκε τελικά το χειρόγραφο της Αγγλίδας ποιήτριας και μυθιστοριογράφου Σαρλότ Μπροντέ, «The Young Men’s Magazine, Number 2». >>>

 

Προηγήθηκε σκληρή μάχη μεταξύ πλειοδοτών που το διεκδίκησαν κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας «English Literature, History, Children’s Books and Illustrations», που πραγματοποίησε ο Οίκος Sotheby's στο Λονδίνο.

Το χειρόγραφο του 1830, που πέτυχε τιμή-ρεκόρ συγκρινόμενο με οποιοδήποτε άλλο χειρόγραφο των τριών αδερφών Μπροντέ, ανήκει στη δεκατετράχρονη τότε Σαρλότ, και η δημοπράτησή του ήταν παράλληλα και αφορμή για να το δουν για πρώτη φορά οι ειδικοί.

Ο Peter Selley, Senior Director και ειδικός του τμήματος βιβλίων και χειρογράφων του Οίκου Sotheby’s, σχολίασε σχετικά: «Η τιμή - ρεκόρ που επιτεύχθηκε σήμερα αντανακλά το τεράστιο διεθνές ενδιαφέρον στο έργο της Σαρλότ Μπροντέ. Το μικροσκοπικό «The Young Men's Magazine, Number 2», γραμμένο από την Μπροντέ στην ηλικία των 14 ετών, μας παρέχει μια συναρπαστική εικόνα για την εξέλιξη μιας από τις μεγαλύτερες διάνοιες στην ιστορία της λογοτεχνίας, και αποκαλύπτει τα ζητήματα που θα χαρακτήριζαν μερικές από τις γνωστότερες σκηνές του έργου της ως ενήλικης».