Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι είναι ακόμη στην αναμονή για να πάρουν το πενιχρό επίδομα των σαράντα ευρώ το παδί το μήνα.>>>
Στις καλές οικονομικά εποχές στις έξι του μηνός κάθε δεύτερο μήνα οι άνθρωποι αυτοί περίμεναν τον ταχυδρόμο για να τους φέρει την... ενίσχυση της πολιτείας και να τους τιμήσει έτσι που αποφάσισαν να φέρουν στον κόσμο παιδιά.
Σήμερα κι αυτό ακόμα τείνει να εκλείψει αφού με διάφορες δικαιολογίες το καθυστερούν. Και το ακόμη καλύτερο είναι πως με τα νέα μέτρα της τρόικας στις περισσότερες οικογένειες θα γίνει απαγορευτικό με το νέο πλαφόν που βάζουν στην φορολογική δήλωση.
'Ισως πιστεύουν πως δίνοντας  μια φορά το χρόνο ρύζι και μακαρόνια βοηθούν πάρα πολύ το έργο των πολυτέκνων.
Και θα περίμενα πολλές φωνές αντίδρασης απο τους συλλόγους τριτέκνων και πολυτέκνων για όλα αυτά που συμβαίνουν. Πόσο μάλιστα όταν βλέπουμε πόσο δύσκολα τα βγάζουν πέρα μικρές οικογένειες και αναλογιζόμαστε τι μπορεί να συμβαίνει σ' αυτές τις οικογένειες με τα τόσα παιδικά στόματα που έχουν να θρέψουν.
Εμείς σαν  salonicanews θα θέλαμε ειλικρινά να εκφράσουμε την συμπαράσταση μας σε όλες αυτές τις οικογένειες και να διαμαρτυρηθούμε για όλα αυτά που τους υποβάλλει η πολιτεία. Είναι υποχρέωση του κράτους και συνταγματικό δικαίωμα αυτών των οικογενειών να μπορούν να μεγαλώσουν με αξιοπρέπεια τα παιδιά τους.
Ας πάψει πια αυτό το κράτος να είναι απρόσωπο και να δείξει την κοινωνική του παρουσία τουλάχιστον σ' αυτές τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που έχουν προσφέρει δίνοντας ελληνόπουλα σ' αυτή τη χώρα που δύσκολα πια αποφασίζει κανείς να κάνει παιδιά.