Γέμισε πετρέλαιο ο Θερμαϊκός Κόλπος πριν μερικές ημέρες! Μάλιστα, 13 ψαροπούλια πνίγηκαν στο πετρέλαιο, περιστατικό για το οποίο το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης διενεργεί προανάκριση. >>>

 

Τα ψαροπούλια περισυλλέχθηκαν από μέλη του σωματείου «Δράση για την άγρια ζωή». Έγιναν προσπάθειες για να τα σώσουν, αλλά ήταν, πλέον, αργά.

Το τελευταίο δίμηνο τα περιστατικά ρύπανσης που καταγράφονται στο Θερμαϊκό Κόλπο είναι αυξημένα. Η θαλάσσια αυτή περιοχή είναι, πλέον, απροστάτευτη κι έχει να καθαριστεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τα δύο απορρυπαντικά σκάφη που, κάποτε, “όργωναν” τη θαλάσσια περιοχή από το Έμβολο ως το Λιμάνι, παραμένουν ακινητοποιημένα.

Το ειδικό σκάφος «Ποσειδών» του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε διαδικασία συντήρησης από τις αρχές του φθινοπώρου, ενώ και από πλευράς γενικής γραμματείας ΜΘ σταμάτησε το πρόγραμμα των τακτικών και έκτακτων καθαρισμών του κόλπου από ιδιωτικές εταιρίες, λόγω έλλειψης χρημάτων. Ο διαγωνισμός δεν έχει προκηρυχτεί ακόμη, ενώ η σύμβαση με το μέχρι πρότινος ανάδοχο έληξε και δεν ανανεώθηκε.