Με την αποξήλωση τριών ακόμη περιπτέρων συνεχίστηκε η επιχείρηση της Αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας για την απελευθέρωση ζωτικού κοινόχρηστου χώρου και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των πεζών στο ιστορικό κέντρο και άλλα σημεία της πόλης. Συγκεκριμένα, οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας, προχώρησαν στις αποξηλώσεις περιπτέρων στις οδούς Ίων. Δραγούμη 15, Πατριάρχου Ιωακείμ 16 και Νικ. Γερμανού 1. >>>
Οι αποξηλώσεις έγιναν σε εφαρμογή σχετικής απόφασης Δημάρχου βάσει της οποίας καταργείται επίσης οριστικά η θέση των σχολαζόντων κλειστών περιπτέρων στις συγκεκριμένες οδούς. Η υπόθεση των συγκεκριμένων ενεργειών εξετάστηκε προηγουμένως από την Επιτροπή Περιπτέρων καθώς και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης. 
Η κατάργηση των θέσεών τους, αποφασίστηκε προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση των πεζών και να επιλυθούν τα προβλήματα που προκαλούσε η στενότητα των πεζοδρομίων και η μικρή απόσταση των περιπτέρων από τοίχους παρακείμενων οικοδομών. 
Επίσης σε όλες τις περιπτώσεις οι δικαιούχοι των περιπτέρων, είτε απεβίωσαν, είτε αποχώρησαν οικειοθελώς διότι έκριναν τις θέσεις οικονομικά άγονες και μη βιώσιμες.