Την αδιαφορία της ελληνικής πλευράς, να στηρίξει τα επιχειρήματά της, στην εκδίκαση της προσφυγής των Σκοπίων κατά της χώρας μας, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, καταγγέλλει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Στ. Παπαθεμελής. Μάλιστα, επισημαίνει πως κάποιοι υψώνουν λευκή σημαία και στην Τουρκία! >>>

 

Η απόφαση της Χάγης για τα Σκόπια δημοσιεύεται τη Δευτέρα. Όπως διαρρέεται, η απόφαση καταδικάζει την Ελλάδα για το veto στο Βουκουρέστι σχετικά με την ένταξη του προτεκτοράτου στο ΝΑΤΟ.

“Το αιτιολογικό της πάσχει, δοθέντος ότι εκεί δεν χρειάσθηκε να ασκηθεί ελληνικό veto, αφού το ζήτημα δεν ανεγράφη καν στην ημερήσια διάταξη με το που απειλήθηκε η άσκηση veto”, επισημαίνει ο κ. Παπαθεμελής, ο οποίος χαρακτηρίζει το Διεθνές Δικαστήριο της Χ΄λαγης “δικαστήριο ισορροπιών και σκοπιμοτήτων. Αυτές υπηρετεί”, υπογραμμίζει.

Ο πρόεδρος της Δ.Α. και πρώην υπουργός καταγγέλλει πως “για άλλη μια φορά αφήσαμε στον αυτόματο πιλότο την διαχείριση του θέματος, ενώ μπορούσαμε να αφαιρέσουμε τη νομική βάση της προσφυγής, δηλαδή να καταγγείλουμε την Ενδιάμεση Συμφωνία στο άρθρο 11 της οποίας εδράζεται η σκοπιανή προσφυγή. Η περίεργη αυτή συμφωνία, περίεργη και για την παγκόσμια πρωτοτυπία της να μην αναφέρονται τα ονόματα των συμβαλλομένων χωρών, αλλά μόνον των υπογραφόντων υπουργών, έχει καταστεί διάτρητη από τις συνεχείς προκλητικές παραβιάσεις της απ’ τους σκοπιανούς, ενώ ούτως ή άλλως δεν εξυπηρετεί σε τίποτε την Ελλάδα”.

Ο κ. Παπαθεμελής ζητά, έστω και την ύστατη στιγμή, να καταγγελθεί η Ενδιάμεση “η οποία πάντως έχει και ενιαύσιο χρόνο εκπνοής μετά την καταγγελία-γιατί σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε εφεξής και άλλες προσφυγές”.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης επισημαίνει πως εμφανίστηκαν…  “οι γνωστοί-άγνωστοι «ψύχραιμοι παρατηρητές» και «κορυφαίοι διπλωματικοί παράγοντες» να μας νουθετήσουν μην αποτολμήσουμε προσφυγή εναντίον της Τουρκίας στη Χάγη γιατί θα την «φάμε» όπως με τα Σκόπια!… Δειλοί, μοιραίοι και ανίκανοι, αντί να πάρουν το πραγματικό μάθημα από τη διαμάχη με τα Σκόπια που είναι η παράλειψή τους να καταγγείλουν την Ενδιάμεση, και να πράξουν τα δέοντα, υψώνουν λευκή σημαία απέναντι στην Άγκυρα. Ντροπή και κρίμα”, καταλήγει στην ανακοίνωσή του!