Η Α’ προβλήτα του λιμανιού είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους κατοίκους της πόλης με το νέο της πρόσωπο και με πολλές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα από τις 12.00 μέχρι και τις 18.00 από το Δήμο Θεσσαλονίκης, τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, αλλά και φορείς της πόλης. >>>

Συγκεκριμένα, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Παιδείας και Τουρισμού διοργανώνει εορταστικές δράσεις για τα παιδιά, σήμερα από 12.00 έως 14.00, στο χώρο του εντευκτηρίου του λιμανιού (απέναντι από το Kitchen bar).

Το εκπαιδευτικό προσωπικό των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών θα αναπτύξει δράσεις που απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, όπως αφήγηση Χριστουγεννιάτικων παραμυθιών, ζωγραφική- χειροτεχνία, μουσική κ.α.

Η θετική ανταπόκριση στο κάλεσμά του Δήμου Θεσσαλονίκης θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για τους μεγάλους αλλά και τα παιδιά να απολαύσουν έναν περίπατο δίπλα στη θάλασσα, ακούγοντας κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη Φιλαρμονική και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου και από μπάντες του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Θα μπορέσουν παράλληλα να περιηγηθούν στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο Μουσείο Φωτογραφίας, στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στο Ολυμπιακό Μουσείο.

Επίσης η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη καλεί τα παιδιά να φέρουν μαζί τους, στο χώρο του εντευκτηρίου, παιχνίδια που δεν χρησιμοποιούν προκειμένου να δοθούν σε παιδιά απόρων οικογενειών που στερούνται τις πιο απλές χαρές της ζωής.