«Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης παίζει με τα νούμερα και παρουσιάζει έναν προϋπολογισμό που δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Αυτό είναι κοροϊδία»! Αυτό ανέφερε κατά την εισήγησή του στη σημερινή συζήτηση επί του >>>

προϋπολογισμού του 2012, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Όπως ανέφερε ο Κ. Γκιουλέκας: «Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης πανηγυρίζει για τα ψιχία αυξήσεων των κοινωνικών δαπανών που παρουσιάζει, σε μία περίοδο που ο Δήμος θα έπρεπε να βρίσκεται έμπρακτα και ουσιαστικά στο πλευρό των δημοτών με γενναίες αυξήσεις προς την κατεύθυνση της κοινωνικής πολιτικής. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και θέσεις εργασίας, να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας, να δώσουμε στην πόλη μια ανάσα».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε έκθετη τη διοίκηση του Δήμου, η οποία δεν έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο τα στοιχεία για τον Οργανισμό Λειτουργίας που η ίδια έχει προτείνει. «Δεν γνωρίζουμε τι προβλέπει ο Οργανισμός Λειτουργίας ούτε ποιο είναι, κατά τους συντάκτες του, το απαιτούμενο προσωπικό του Δήμου. Τι προϋπολογίζουμε; Προϋπολογίζουμε για έναν Δήμο που δεν ξέρουμε τι θα προβλέπει ο Οργανισμός Λειτουργίας του; Τα νούμερα που παρουσιάζονται είναι εντελώς πλασματικά. Δηλαδή, εάν ο Οργανισμός προβλέπει ότι χρειάζονται ανάγκες σε προσωπικό θα μείνουμε στα ίδια κονδύλια μισθοδοσίας;» αναρωτήθηκε.

Όπως ανέφερε ο Κ. Γκιουλέκας, η πρωτοφανής οικονομική κρίση που βιώνει ο τόπος καθιστά αναγκαίο ο Δήμος να δείξει επιτέλους κοινωνικό πρόσωπο και να οδηγηθεί σε γενναίες μειώσεις των τελών. «Δεν υιοθετήσατε τις προτάσεις μας για πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των συνανθρώπων μας με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% αλλά και των μονογονεϊκών και πολύτεκνων οικογενειών ούτε απαλλάξατε από τα δημοτικά τέλη τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες που πλήττονται από τα έργα του μετρό» ανέφερε, ενώ επανέφερε και τη θέση της δημοτικής παράταξής του να καθιερωθεί απογευματινή βάρδια στους παιδικούς σταθμούς για τη διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων και να λειτουργήσει ένας ολονύκτιος παιδικός σταθμός.