Υπέρ της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου, τάχτηκε ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Ηλίας Μόσιαλος. Επίσης, δήλωσε πως τα δυο μεγάλα κόμματα πρέπει να αλλάξουν. >>>

 

Σε δηλώσεις του, στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100(o Κ. Μόσιαλος βρέθηκε στην πόλη για εκδήλωση που έγινε στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, όπου ήταν ομιλητής, με θέμα την Υγεία), ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι πρέπει να επεκταθεί ο χρόνος της κυβέρνησης Παπαδήμου. “Θα μπορούσε να εξαντλήσει την τετραετία”, είπε χαρακτηριστικά κι όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει θέμα συνταγματικής εκτροπής, το απέρριψε, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. “Έχει τη νομιμοποίηση”, πρόσθεσε.

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, έκανε λόγο για «συλλογική λύση» του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας. “Αναζητείται αίσθημα εθνικής συνεννόησης. Η αλήθεια προκύπτει καλύτερα όταν συζητούμε σε ένα τραπέζι τις ιδέες που έχουμε”, είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, είπε πως “τα δυο μεγάλα κόμματα πρέπει να αλλάξουν. Χρειαζόμαστε κόμματα δημιουργικής κοινωνίας. Φθάσαμε εδώ που φθάσαμε γιατί δεν κοιτάξαμε την πραγματικότητα”.

Στην εκδήλωση που ακολούθησε, ο κ. Μόσιαλος, μιλώντας για το θέμα της Υγείας, υπογράμμισε πως πρέπει να περικοπούν δαπάνες που δε χρειάζονται και θύμισε πως, το 2000, ξοδεύαμε για φάρμακα, ως κράτος, 1 δισ. ευρώ, ενώ το 2010, 5 δισ. “Ήταν ένας εκτροχιασμός της φαρμακευτικής δαπάνης και θεωρώ μεγάλη υπόθεση ότι καταφέραμε, το 2011, να φθάσουμε αυτήν τη δαπάνη στα 4 δισ. ευρώ”, πρόσθεσε.