Ήταν ΠΑΟΚ για ένα ημίχρονο, αλλά και για τα τελευταία δευτερόλεπτα! Ο Δικέφαλος έσβησε τον Ατρόμητο στο πρώτο 45λεπτο, έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο, πέτυχε δυο γκολ και σκόνταψε στον Ιτάνζ για άλλα δύο… Έτσι έχτισε τη νίκη. >>>

 

Στο δεύτερο μέρος, πάντως, τα πράγματα ήρθαν… τούμπα στην Τούμπα! Ο Ατρόμητος ανέβασε απόδοση, πήρε το κέντρο που, εύκολα του παραχώρησε ο ΠΑΟΚ και ήταν η σειρά του να κάνει παιχνίδι. Χωρίς ιδιαίτερες ευκαιρίες μείωσε στο 2-1 και φόρτωσε άγχος τους παίκτες του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ ξανάγινε ΠΑΟΚ στα 3 λεπτά των καθυστερήσεων. Ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι, πέτυχε και τρίτο γκολ στο 90+3 κι έβαλε τέλος στις όποιες επιθυμίες των φιλοξενούμενων να επιστρέψουν στο Περιστέρι με το βαθμό της ισοπαλίας…

Μπορεί να γκρινιάζουν και οι δυο για τη διαιτησία, αλλά έχουν άδικο. Οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν για τη φάση του πέναλτι, με την οποία ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-0. Δε λένε ότι δεν ήταν πέναλτι (πώς να πουν κάτι τέτοιο όταν είναι εμφανές πως ο αμυντικός τραβά από τη φανέλα και ρίχνει κάτω τον Αθανασιάδη), αλλά γκρινιάζουν επειδή ο διαιτητής που ήταν κοντά στη φάση δεν το σφύριξε και σημείωσε την παράβαση ο επόπτης. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Δώνη μετά το παιχνίδι:

“Κρατάμε μόνον το δεύτερο ημίχρονο. Ήμασταν καλή ομάδα στην επανάληψη. Δεν ξέρω αν ήταν πέναλτι. Το περίεργο είναι ότι το ΄δωσε ο επόπτης, από απόσταση 30 μέτρων, ενώ ο διαιτητής ήταν σε απόσταση τριών μέτρων… Αλλά αν ήταν πέναλτι, δεν μπορώ να σας πω. Γεγονός είναι ότι παίζαμε με μια ποιοτική ομάδα”, είπε ο Έλληνας τεχνικός.

Ο ΠΑΟΚ θέλει και… δεύτερο πέναλτι, σε χέρι, σε σουτ του Ίβιτς. Δεν ήταν, όμως, πέναλτι, σε καμία περίπτωση, αφού ο αμυντικός του Ατρομήτου δεν έχει καμία πρόθεση να διώξει τη μπάλα με το χέρι, όπως ορίζει ο κανονισμός για την περίπτωση του πέναλτι. Σωστά, λοιπόν, ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Το γεγονός του παιχνιδιού, πάντως, ήταν η επιβράβευση των οπαδών στο Σαλπιγγίδη, που, όπως επεσήμανε ο Μπόλονι, έπαιζε τραυματίας:

“Είχαμε ένα πολύ καλό α ημίχρονο. Σκοπεύαμε για κάτι καλύτερο στην επανάληψη. Ποιοτική ομάδα ο Ατρόμητος, χωρίς πολλές ευκαιρίες μείωσε και μας άγχωσε. Ήταν μια σημαντική νίκη για το σύλλογο και για μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Σαλπιγγίδης έπαιξε με πρόβλημα και πόνο, αλλά και για τον Ίβιτς, που είχε καιρό να παίξει, αλλά στα 20 λεπτά που αγωνίστηκε έδειξε πολύ καλό πρόσωπο”, είπε ο Πολωνός προπονητής του ΠΑΟΚ.

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής/Βοηθοί: Τριτσώνης (Αθηνών)/ Ακρίβος (Αθηνών), Ποντίκης (Πρέβεζας)

4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)/ Μπίκας (Χαλκιδικής)

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Κρέσιτς, Έτο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Λαζάρ (91' Άριας), Σαλπιγγίδης (69' Γεωργιάδης), Φωτάκης (73' Ίβιτς), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.

Ατρόμητος (Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ζουέλα, Τόμας, Γιαννούλης (46' Σφακιανάκης), Μπάλλας, Πίτου Γκαρσία (53' Αναστασάκος), Μπρίτο (85' Μακρής), Τάτος, Επστάιν, Μήτρογλου.

Κίτρινες κάρτες: Μαλεζάς (80', ΠΑΟΚ)-Μπάλλας (18', Ατρόμητος), Πίτου Γκαρσία (31', Ατρόμητος), Σφακιανάκης (94΄, Ατρόμητος), Μήτρογλου (94', Ατρόμητος)

Σκόρερ:

Λίνο (19', ΠΑΟΚ),

 

Βιεϊρίνια (29' πεν. ΠΑΟΚ),

 

Μπρίτο (60', Ατρόμητος)

 

Αθανασιάδης (93', ΠΑΟΚ)-