Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης οδηγούνται σήμερα οι 18 συλληφθέντες για την απόπειρα επίθεσης σε βάρος του διαιτητή Καλόπουλου που έγινε χθες το απόγευμα, στον ποδοσφαιρικό αγώνα Α.Ε. Ποντίων – Α.Ο. SCODA Ξάνθης στο Εθνικό Στάδιο Κατερίνης. >>>

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας 15χρονος, ένας Αλβανός υπήκοος και ένας Κύπριος, οι οποίοι μαζί με άλλα άτομα εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα και κινήθηκαν απειλητικά κατά του διαιτητή .

Σύμφωνα με την Αστυνομία στον αγωνιστικό χώρο εισέβαλαν περίπου 30 άτομα που φορούσαν κράνη, κουκούλες και μάσκες και κρατούσαν ξύλινα ρόπαλα και σπρέι. Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν άμεσα και τους απώθησαν εκτός του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου.

Όπως ανακοινώθηκε, εντός του αγωνιστικού χώρου ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ένας 19χρονος Έλληνας, ενώ οι υπόλοιποι 17 διέφυγαν με τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη σε διάφορα σημεία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Μέσα στα ΙΧ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κράνη, γάντια, κουκούλες, μαχαίρι 17 εκατοστών και οκτώ κροτίδες.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., τα άτομα, που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο δεν ήταν οπαδοί ούτε της φιλοξενούμενης ούτε της τοπικής ομάδας, αλλά πρόκειται για διερχόμενους ύστερα από την παρακολούθηση άλλου ποδοσφαιρικού αγώνα.