Δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα για τον Ηρακλή. Το παιχνίδι με τον Εθνικό Νέου Αγιονερίου διακόπηκε στο 5’, εξαιτίας ενός πανό, που… δεν άνοιξε! Από εκεί κι έπειτα, έγιναν πράγματα και θαύματα. Ας τα δούμε αναλυτικά: >>>

 

Το πανό των φιλάθλων του Ηρακλή στρεφόταν κατά του Σοφοκλή Πιλάβιου. Ένα άλλο ανέγραφε “Παπαγαλάκια Δημοσιογράφοι”. H αλήθεια είναι πως οι φίλαθλοι του Ηρακλή… δεν πρόλαβαν να το ανοίξουν κι αμέσως, ο διαιτητής, Ισαάκ Τσακαλίδης, διέκοψε το παιχνίδι. Ελάχιστα άτομα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και κάποιοι από αυτούς πρόλαβαν τον βοηθό διαιτητή. Ένας τον χτύπησε και τότε επενέβη η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν (και δεν προσήγαγαν) τρεις οπαδούς, ηλικίας 29(αυτός φέρεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας) να χτύπησε τον βοηθό διαιτητή), 19 και 36 ετών. Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει ότι οι τρεις ”μαζί με άλλους οπαδούς, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και με επιθετικές διαθέσεις κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του διαιτητή του αγώνα, των βοηθών διαιτητών και των αστυνομικών δυνάμεων που επενέβησαν για την εκτόνωση της έντασης”.

Πάντα σύμφωνα με την αστυνομία “φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας, αμέσως μετά την απόφαση του διαιτητή, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ομάδα ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο 29χρονος συλληφθείς, κινήθηκε εναντίον του βοηθού διαιτητή, τον οποίο τραυμάτισαν ελαφρά με τη χρήση σωματικής βίας. Με επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, διαιτητής και βοηθοί οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια του γηπέδου, ενώ οπαδοί, μεταξύ των οποίων και οι υπόλοιποι δύο συλληφθέντες, συνέχισαν τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων με μπουκάλια, κομμάτια σιδήρου, σιδερόβεργες και άλλα αντικείμενα, μέχρι την απώθησή τους και οριστική ομαλοποίηση της κατάστασης”.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν σε… δύο δόσεις στο γήπεδο. Αυτοί που ήταν ήδη μέσα, έκαναν την επέμβαση και συνέλαβαν τον οπαδό που χτύπησε τον βοηθό διαιτητή. Κάποιοι άλλοι οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και τότε, από την είσοδο που βρίσκεται προς τους Χορτατζήδες μπήκαν στο γήπεδο κι άλλες δύο διμοιρίες των ΜΑΤ. Αυτές κατευθύνθηκαν προς τη θύρα από όπου είχαν μπει στο γήπεδο οι οπαδοί (σε όλο αυτό το διάστημα ο κύριος όγκος των φιλάθλων που βρίσκονταν κάτω από τον φωτεινό πίνακα στη θύρα ‘10’, αλλά και στη συνέχεια, δεν είχαν καμία συμμετοχή στα επεισόδια.

Συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα, μάλιστα το ένα από αυτά χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ ενώ, ήδη, βρισκόταν στο έδαφος κι ήταν φανερό πως δεν αποτελούσε κίνδυνο.

Στη συνέχεια οι διαιτητές κλείστηκαν στα αποδυτήριά τους και συνέτασσαν επί… τρεισήμισι ώρες, το φύλλο αγώνα. Όταν τελείωσαν, οι αστυνομικοί τους επιβίβασαν σε κλούβα και τους απομάκρυναν από το γήπεδο!

Ο Γ.Σ. Ηρακλής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για στοχοποίηση της ομάδας. “Η στόχευση του σωματείου του ΗΡΑΚΛΗ ΘΕΣΑΑΛΟΝΙΚΗΣ πλέον έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Δεν είναι δυνατό όταν σε ολόκληρη την Ελλάδα αναρτώνται πανό με υβριστικό περιεχόμενο προς τους θεσμικούς φορείς της χώρας οι αγώνες να συνεχίζονται κανονικά και σε αγώνες του ΗΡΑΚΛΗ ο διαιτητής με προκλητικό και αυθαίρετο τρόπο να διακόπτει χωρίς προειδοποίηση τον αγώνα με πρόφαση πανό στο οποίο εμφανιζόταν οι λέξεις «Παπαγαλάκια δημοσιογράφοι»”.

Η διοίκηση του Γ.Σ. “καταγγέλλει τον διαιτητή κ. Ισαάκ Τσακαλίδη του συνδέσμου Χαλκιδικής” και ανακοινώνει ότι “θα προβεί άμεσα σε κάθε νόμιμη διαδικασία εναντίον του”.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Γ.Γ. Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, εξέδιδε ανακοίνωση στην οποία υπογράμμιζε πως θα συγκληθεί η επιτροπή διοίκησης του Καυτανζογλείου Σταδίου για να ζητήσει εγγυήσεις από τον Ηρακλή ότι δε θα ξαναγίνουν επεισόδια στο γήπεδο, έτσι ώστε να συνεχίσει να το χρησιμοποιεί!

«Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011 θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Καυτανζογλείου με ερώτημα την αποπομπή του Ηρακλή από το στάδιο, το οποίο αποτελεί δημόσια περιουσία. Το αν θα ξανά παίξει ο Ηρακλής στο Καυτανζόγλειο θα εξαρτηθεί από τις εγγυήσεις που θα δώσει η Διοίκησή του. Εγγυήσεις που πρέπει να πείθουν, ότι τα σημερινά θλιβερά γεγονότα, δεν θα επαναληφθούν. Όσοι αμαύρωσαν και καταξευτέλησαν την ιστορία του Ηρακλή, για μια ακόμη φορά, αλλά και οι επίδοξοι μιμητές τους, ας γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν είναι ακυβέρνητη Πολιτεία. Όσοι το πιστεύουν αυτό, πλανώνται πλάνη οικτρά. Το όριο ανοχής της ελληνικής κοινωνίας για τέτοιου είδους φαινόμενα έχει εξαντληθεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η αστυνομία, το απόγευμα, ανακοίνωσε πως θα οδηγήσει τους τρεις συλληφθέντες στον εισαγγελέα. Λίγο αργότερα, η “Αυτόνομη Θύρα 10”, σύνδεσμος φιλάθλων του Ηρακλή, με ανακοίνωσή της, καλούσε τους φιλάθλους των “κυανόλευκων” για αύριο, στις 11 το πρωί, στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες.

Για “θέατρο του παραλόγου” κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων του Ηρακλή. Μάλιστα, επισημαίνει ότι ο διαιτητής έσπευσε να διακόψει το παιχνίδι, πριν καν κρεμαστεί το πανό στα κάγκελα!

“Σήμερα στο Καυτανζόγλειο παίχτηκε ακόμη μία πράξη από το θέατρο του παραλόγου που ζούμε, πλέον, καθημερινά. Ο Ηρακλής συνεχίζει ακόμη και στην τέταρτη εθνική κατηγορία να αποτελεί στόχος του συστήματος. Ενός συστήματος που προσπαθεί να τον αποβάλει, με κάθε τρόπο, εκμηδενίζοντας κάθε έννοια δικαίου και μη κρατώντας ούτε τα προσχήματα. Σήμερα, ο τρόπος ήταν γελοίος και ο φορέας πιάστηκε στη φάκα που ο ίδιος προσπάθησε να στήσει. Ένας διαιτητής, ο οποίος θέλησε με τόσο ζήλο να εκτελέσει τις άνωθεν εντολές, βιάστηκε να σφυρίξει τη διακοπή του αγώνα, μην γνωρίζοντας ούτε καν ο ίδιος το λόγο. Αν για μερικούς ο λόγος ήταν ένα πανό, για τους χιλιάδες του Καυτανζογλείου ήταν κάτι άλλο. Μιας και όλοι είδαν έναν διαιτητή να σφυρίζει διακοπή αγώνα πριν καν κρεμαστεί οτιδήποτε στο κάγκελο”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Ηρακλή υπογραμμίζει πως “ο Ηρακλής είναι κίνημα και τα κινήματα δεν διαλύονται ούτε με διαιτητές, ούτε με επόπτες”, προσθέτει ότι “το ποτήρι ξεχείλισε προ πολλού και η οργή του κόσμου για την αδικία που υπόκειται είναι τεράστια”, καταγγέλλει την αστυνομία ότι “για ακόμη μια φορά έκανε το θεάρεστο έργο της εκκαθάρισης των γηπέδων από όποιον βρίσκει μπροστά της, συλλαμβάνοντας οτιδήποτε φοράει μπλε” και καλεί όλα τα μέλη της, στις 11 το πρωί αύριο, στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, ως ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες.

Δείτε το video από την bluarena.gr