Η παιδεία στην Ελλάδα με την ευρύτερη έννοια του όρου, έχει μπει για τα καλά όπως διαπιστώνουμε στο στόχαστρο των Hackers. Μετά τα χτυπήματα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το εντυπωσιακό χτύπημα στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, σειρά είχε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Με δυναμική επανεμφάνιση του, έπειτα από την τελευταία του επίθεση στον ΟΑΣΘ, ο χάκερ με το ψευδώνυμο «Explosive_Mechanism» (Εκρηκτικός Μηχανισμός) κατόρθωσε επιτυχές χτύπημα εναντίον πολλών σχολών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίο
Οι σχολές που τέθηκαν στο στόχαστρο του χάκερ είναι το τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης, το Τμήμα Γλώσσας,Φιλολογίας & Πολιτισμού, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, το Τμήμα Νομικής, το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας. 
Η επίθεση δεν υποδεικνύει να εκτέθηκαν προσωπικά δεδομένα φοιτητών του εκπαιδευτικού ιδρύματος, κάτι που δεν μπορεί βέβαια να αποκλεισθεί πλήρως και πρέπει να εξεταστεί από την ομάδα διαχείρισης του Πανεπιστημίου.
Από το είδος των δεδομένων που εκτέθηκαν από τον χάκερ, υποθέτουμε πως πρόκειται για αδυναμία SQL Injection που εντοπίστηκε σε κάποιον ή κάποιους εξυπηρετητές του Πανεπιστημίου και που στην συνέχεια χρησιμοποιήθηκε για την άντληση των στοιχείων.