Δύο ακόμη κλειστά και εγκαταλειμμένα περίπτερα, αποξηλώθηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του σχεδίου απομάκρυνσης τους από το κέντρο και άλλα σημεία της πόλης, που εφαρμόζει η Αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων.
Η κατεδάφιση άρχισε στις 8.30 το πρωί παρουσία του Αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέα Κουράκη, με την αποξήλωση περιπτέρου που βρίσκεται στην οδό Καρόλου Ντηλ 31 και συνεχίστηκε με την αποξήλωση περιπτέρου στην οδό Αγίας Σοφίας (έναντι Ι.Ν. Αχειροποιήτου).

Οι άδειες εκμετάλλευσης των συγκεκριμένων περιπτέρων ανακλήθηκαν από τους δικαιούχους και καταργήθηκαν οριστικά οι θέσεις τους.
«Οι υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας απομακρύνουν σταδιακά τα κλειστά και σχολάζοντα περίπτερα οι θέσεις των οποίων καταργήθηκαν με σχετικές αποφάσεις δημάρχου. Οι αποξηλώσεις γίνονται –και θα συνεχιστούν- προκειμένου να απελευθερωθούν από το κέντρο και άλλα σημεία της πόλης, ζωτικοί κοινόχρηστοι χώροι και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των πεζών» δήλωσε ο Ανδρέας Κουράκης.
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας θα προχωρήσουν στην αποξήλωση άλλων πέντε (5) περιπτέρων, για τα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αποξήλωσης καλωδίων και μετρητών από την Δ.Ε.Η., ενώ στη συνέχεια προβλέπεται και δεύτερη φάση αποξήλωσης περιπτέρων μετά από την έκδοση σχετικών αποφάσεων Δημάρχου.
Σε όλες τις παρόμοιες υποθέσεις που εξετάζονται προηγουμένως από την Επιτροπή Περιπτέρων καθώς και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι αποφάσεις για την κατάργηση των θέσεων αποβλέπουν στη διευκόλυνση της διέλευσης των πεζών και στην επίλυση των προβλημάτων που προκαλεί η στενότητα των πεζοδρομίων και η μικρή απόσταση των περιπτέρων από τοίχους παρακείμενων οικοδομών.