Ακούγεται απίστευτο κι όμως είναι αληθινό! Ένας 48χρονος πίστεψε πως αν… πότιζε με ειδικό υγρό τα κομμάτια χαρτιού που του έδιναν τα μέλη κυκλώματος απατεώνων, θα είχε στα χέρια του… δεσμίδες με ευρώ! >>>

 

Η απίστευτη κομπίνα έχει γίνει –και ξαναγίνει- πολλές φορές και… πάντα πιάνει! Οι δράστες, αυτήν τη φορά, ήταν δυο αλλοδαποί, 31 και 26 χρόνων και μία γυναίκα φίλη τους, που αναζητείται.

Η γυναίκα ήταν το “δόλωμα”. Πλησίασε τον 48χρονο και τον έπεισε πως δυο συμπατριώτες της έχουν μαζί τους ειδικά υγρά, που τα ‘φεραν από την πατρίδα τους, με τα οποία, αν “ποτίσει” κάποια κομμάτια χαρτιών, θα … αβγάτιζε τα χρήματα!

Με τον τρόπο αυτό του πήραν… 7.000 ευρώ! Μάλιστα, του έδωσαν κάποια χρήματα (για να γίνουν πιστευτοί πως το πείραμα δουλεύει) και τον έπεισαν πως “κάτι” δεν πήγε καλά και αν τους έδινε άλλα 20.000 ευρώ, θα έπαιρνε πολλαπλάσια χρήματα!

Ο 48χρονος που, μετά την απώλεια των πρώτων 7.000 ευρώ δεν την… ξαναπάτησε, ειδοποίησε την αστυνομία. Στήθηκε ενέδρα και, όταν οι δράστες πήραν στα χέρια τους τα υπόλοιπα 20.000 ευρώ (που ήταν προσημειωμένα) οι αστυνομικοί επενέβησαν και τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ως υλικά, για τον δήθεν αποχρωματισμό των βαμμένων χαρτονομισμάτων: γάζες, βαμβάκι, δύο σύριγγες με υγρό για τον αποχρωματισμό και πράσινα χαρτιά στο μέγεθος χαρτονομισμάτων των 100 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ σε βάρος του 31χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για «Προπαρασκευαστικές πράξεις παραχάραξης» και «Πλαστογραφία πιστοποιητικών».