Σε κέντρο πολιτισμού, αλλά και κέντρο του απανταχού Ελληνισμού, φιλοδοξεί να μετατρέψει το Κυβερνείο της Θεσσαλονίκης ο δήμος Καλαμαριάς. Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, υποστηρίζει ότι >>>

το Κυβερνείο, το οποίο τα τελευταία χρόνια είναι εγκαταλελειμμένο και ερειπωμένο, μπορεί με τις απαραίτητες εργασίες να μετατραπεί σ' ένα κέντρο απανταχού ελληνισμού και παράλληλα να στεγάζει όλες τις σημαντικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης.

"Ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Αυτή το παραχώρησε στο ΥΜΑ-Θ και με την κατάργηση του υπουργείου πέρασε στα χέρια της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης. Σε μια πρόσφατη επαφή που είχαμε μαζί τους, μας είπαν πως ούτε το χρειάζονται, ούτε μπορούν να το συντηρήσουν", δήλωσε ο κ. Μπακογλίδης.

Ο δήμαρχος κατέθεσε ήδη επιστολές στους υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών, ζητώντας να παραχωρηθεί στην Καλαμαριά ο χώρος του Κυβερνείου. Μάλιστα, το προσεχές διάστημα θα επιδιωχθεί συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς για να δοθεί λύση στο θέμα. Παράλληλα, έχει γίνει επαφή με τη διοίκηση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), ώστε το Κυβερνείο να μετατραπεί σε "σπίτι" των αποδήμων.