Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Νομοθετικού πλαισίου για την ευταξία της πόλης, η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης κάλεσε σήμερα τις νεολαίες όλων των πολιτικών κομμάτων που συμμετείχαν στις τελευταίες Βουλευτικές εκλογές σε μια πρώτη διαβούλευση για την αφισορύπανση και την ρύπανση με φέιγ-βολάν.

Στην πρόσκληση αυτή ανταποκρίθηκαν εκπρόσωποι της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΚΕ και των Οικολόγων –Πρασίνων. Από πλευράς Δήμου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων και Οικονομικής Ανάπτυξης Χασδάι Καπόν, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς και ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Καζαντζίδης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία είχε διερευνητικό χαρακτήρα, οι εκπρόσωποι της Διοίκησης τόνισαν με έμφαση ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει τη διάθεση να βοηθήσει τη διακίνηση των ιδεών, αλλά και την απαίτηση από όλους και ιδίως από τις νεολαίες των πολιτικών κομμάτων και των φοιτητικών παρατάξεων να προστατεύσουν την αισθητική της πόλης και την ευταξία των κοινόχρηστων χώρων.
Τονίστηκε ότι στη διάθεση των πολιτικών νεολαιών τίθενται οι συχνότητες του Δημοτικού Ραδιοφώνου και της Δημοτικής Τηλεόρασης προκειμένου να προβάλουν τόσο τις ιδεολογικές τους θέσεις όσο και τις εκδηλώσεις τους, ενώ θα παραχωρηθεί περιορισμένος αριθμός δημοτικών stand για τις αναγκαίες αφισοκολλήσεις.
Επίσης ο Αντιδήμαρχος Χασδάι Καπόν πρότεινε μια κοινή δράση Δήμου Θεσσαλονίκης και κομματικών νεολαιών για τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων από αφίσες, πανό, φέιγ-βολάν, κ.ά., ενώ ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Παππάς επισήμανε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προστατεύσει με κάθε τρόπο την ευταξία της πόλης από εμπορικές ή άλλες αφισοκολλήσεις.
Οι συναντήσεις της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης με εκπροσώπους των νεολαιών των κομμάτων θα επαναληφθούν στο πλαίσιο συγκρότησης ενός «κοινού μετώπου» αντιμετώπισης της αφισορύπανση προς όφελος της πόλης, των κατοίκων και των επισκεπτών της.