1η Δεκέμβρη. Παγκόσμια ημέρα για τη δωρεά οργάνων. Εκείνη την ημέρα θα γίνουν πολλές διαλεξεις και αναφορές σ' αυτό το θέμα. Εγώ όμως θα ήθελα να βάλω ένα προβληματισμό απο σήμερα ώστε όταν θα φτάσει εκείνη η μέρα να ξέρουμε όλοι τι πρέπει να κάνουμε.>>>
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως η δωρεά οργάνων είναι αντίθετη απο τα πιστεύω της θρησκείας τους. 'Αλλοι πάλι και μόνο στη σκέψη του δικού τους θανάτου πανικοβάλλονται κι έτσι δεν μπορούν να σκεφτούν ψύχραιμα τι θα μπορούσαν να προσφέρουν. Κι άλλοι πάλι πιστεύουν πως το να αφήσουν να πάρουν οι επιστήμονες τα ζωτικά όργανα του δικού τους ανθρώπου είναι βεβήλωση στο σώμα του.Και τέλος υπάρχουν και οι αδιαφόροι που εφόσον δεν τους έχει αγγίξει ένα τέτοιο πρόβλημα είναι μακριά τους άρα δεν υπάρχει λόγος να τους απασχολεί.
Εγώ όμως με τις σκέψεις μου αυτές θα ήθελα να σας αφυπνίσω και να σας κάνω να έρθετε πιο κοντά με την ιδέα της δωρεάς οργάνων. Καταρχήν θα είχα να σας κάνω την εξής πρόταση. Να επισκεφτείτε μια μονάδα αιμοκάθαρσης όπου καθημερινά πολλοί άνθρωποι δίνουν μάχη με τη ζωή ελπίζοντας πως θα βρεθεί ένας δότης να τους δώσει ένα γερό νεφρό για να συνεχίσουν τη ζωή τους φυσιολογικά. Να πάτε σε καρδιολογικές μονάδες όπου ακόμη και μικρά παιδιά προσεύχονται να βρεθεί μια γερή καρδιά που θα τους βγάλει απο το κρεβάτι του νοσοκομείου. Πως θα νιώσετε αν ξέρετε πως θα μπορούσατε εσείςή ένας δικός σας άνθρωπος να τους σώσει αν δεν είσασταν τόσο στενόμυαλοι;
Η επιστήμη προχωράει και συνεχώς γίνονται προσπάθειες ώστε να δημιουργηθούν τεχνητά μέλη.'Ωσπου όμως να γίνει αυτό η σωτηρία των ανθρώπων είναι στα χέρια μας.'Οπως η αιμοδοσία έχει γίνει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό συνήθεια στη ζωή μας έτσι και η κάρτα δωρεάς οργάνων σώματος πρέπει σιγά σιγά να υπάρχει στα χέρια όλων μας.
Ακόμη και συναισθηματικά να το δούμε και μόνο και στη σκέψη πως η καρδιά μας μπορεί  να συνεχίσει να χτυπά στο σώμα ενός άλλου ανθρώπου όταν η ψυχή μας θα έχει πετάξει θα έπρεπε να μην μας αφήνει καμμία αμφιβολία για το τι πρέπει να κάνουμε.
'Εχουμε τέσσερεις μέρες για να το σκεφτούμε να ενημερωθούμε και την πρώτη Δεκέμβρη να είμαστε έτοιμοι να γίνουμε όλοι δότες!