Σχετικά με την έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Καθημερινά στο γραφείο μου έρχονται δεκάδες πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν ένα ακόμη χαράτσι. Ενώνω τη φωνή μου με αυτήν πολλών δημάρχων της χώρας, αλλά και κινήσεων πολιτών, και καλώ τον κ. Παπαδήμα και τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να αποφασίσουν αν μη τι άλλο το πάγωμα της πληρωμής της εισφοράς ακινήτων μέχρι την εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας που θα κρίνει την αντισυνταγματικότητα ή μη του μέτρου. 
Το πολιτικό σύστημα πρέπει να αποδεχθεί το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι Έλληνες πολίτες καλούνται αμείλικτα να πληρώσουν τα λάθη της Πολιτείας, τα δικά του λάθη. Παρ’ ολ’ αυτά, επί δύο χρόνια δεν αρνήθηκαν να κάνουν θυσίες. Όμως είναι πλέον σε απόγνωση. Χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει πλέον χωρίς ρεύμα. Τα παιδιά διαβάζουν με κεριά, λες και είμαστε στο κρυφό σχολειό. 
Φτάνει πια! Έλεος. Μην προκαλείτε άλλο την κοινωνία, την ώρα που ακόμη και υπουργεία χρωστούν τεράστια ποσά στη ΔΕΗ. Βάλτε επιτέλους πάνω απ’ όλους την Ελλάδα και τους Έλληνες».