Ζουν για το αύριο οι εργαζόμενοι σε “Μακεδονία”, “Θεσσαλονίκη” και “Σπορ του Βορρά”. Υποτίθεται ότι, τη Δευτέρα, η διοίκηση θα προχωρήσει στην πληρωμή ενός (τουλάχιστον) μισθού. >>>

 

Την Παρασκευή ομάδα εργαζόμενων επισκέφθηκε τα γραφεία της διοίκησης και είχε συνάντηση με τον Οικονομικό Διευθυντή κ. Μάτσικα. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το περίφημο σουίφτ (την έγγραφη εντολή προς την τράπεζα, για τη μισθοδοσία των εργαζόμενων). Εκεί ειπώθηκε πως η διαχείριση της εφημερίδας, προτίθεται να συνεχίσει την έκδοση, εφαρμόζοντας το πρόσφατο μπίζνες πλαν, που προβλέπει απομακρύνσεις είτε με εθελούσια έξοδο, είτε με απολύσεις.

Το Σάββατο, ακόμη μικρότερη ομάδα εργαζόμενων πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στην πλατεία Δικαστηρίων, στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου. Ενημέρωσαν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης στο κέντρο της πόλης για το ιδιότυπο καθεστώς εργασιακής ομηρίας το οποίο βιώνουν το τελευταίο τετράμηνο και για τους λόγους που δεν κυκλοφορούν οι εφημερίδες.

Σήμερα είναι άλλη μία μέρα χωρίς “Μακεδονία της Κυριακής”. Έχω χάσει, πλέον, το λογαριασμό. Μάλλον είναι η πέμπτη συνεχόμενη…

Σε αυτό το σημείο επιτρέψτε μου μία προσωπική άποψη: Το πρόβλημα στη Μακεδονία και οι διαφορετικές προσεγγίσεις για δράση (sic) είναι στενά συνδεδεμένο με τις εκλογές του Μαΐου και την προσπάθεια κατάληψης της διευθυντικής θέσης στο συγκρότημα. Αυτά και (όπως έλεγε κι ο φίλος μου ο Μανώλης Ρασούλης) ο νοών νοήττω.

Δ.Ι.Ασ.


Η φωτογραφία είναι από το blog των εργαζόμενων στη Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική.