Τα έργα Πρασίνου στο πάρκο του Αγίου Θεράποντα που ολοκληρώθηκαν χθες από τα ειδικά συνεργεία της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, επιθεώρησε σήμερα Τρίτη 15 Νοεμβρίου, ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, συνοδευόμενος από στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών. 
Οι εργασίες έγιναν με στόχο την συνολική αναμόρφωση του πάρκου Αγίου Θεράποντα, που αποτελεί ένα από τα παλαιότερα πάρκα της πόλης και έτσι ώστε να ανανεωθεί το φυτικό υλικό, να προστατευτεί ο περιβάλλων χώρος και να γίνει πιο λειτουργικός για τους δημότες. Συγκεκριμένα έγινε: κλάδεμα των δένδρων, εκρίζωση και απομάκρυνση των παλαιών και ασθενικών φυτών (δένδρων και θάμνων), εκσκαφή και απομάκρυνση του παλαιού χλοοτάπητα, επιφανειακού χώματος και αδρανών υλικών, εγκατάσταση αυτόματου αρδευτικού, διάστρωση και διαμόρφωση εδάφους για τοποθέτηση έτοιμου χλοοτάπητα και φύτευση εποχικών φυτών, εμπλουτισμός με τύρφες και χάραξη παρτεριών και κατασκευή διαδρόμων. 
Προκειμένου να μην παρκάρουν διάφορα οχήματα εντός του πάρκου, τοποθετήθηκε περιμετρικά ενισχυμένο μεταλλικό κιγκλίδωμα. Επίσης εντός του πάρκου και σε έκταση 1.300 τ.μ. τοποθετήθηκε χλοοτάπητας, ενώ φυτεύτηκαν περίπου 1200 εποχικά λουλούδια και 350 εδαφοκαλυπτικά φυτά, που προέρχονται όλα από τα φυτώρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. 
«Το ενδιαφέρον μας αφορά όλες τις περιοχές και όλες τις Δημοτικές Κοινότητες. Αυτή τη φορά στρέψαμε την προσοχή μας σε μια υποβαθμισμένη περιοχή της Θεσσαλονίκης, σε μια μικρή γωνία της Τούμπας. Τα συνεργεία του Δήμου ήρθαν, σχεδίασαν και κατασκεύασαν μία σημαντική αναμόρφωση» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας και συμπλήρωσε «θέλουμε οι πολίτες να αισθάνονται ότι ο Δήμος βρίσκεται κοντά τους. Είναι σημαντικό να αντιλαμβάνονται αυτό το ενδιαφέρον, να βλέπουν την καθημερινότητα τους να βελτιώνεται. Αυτό τους δίνει διάθεση και τους κάνει πιο αισιόδοξους». 
Σημείωσε επίσης ότι το ειδικό συνεργείο της Αντιδημαρχίας που πραγματοποιεί τις αναμορφώσεις στα πάρκα και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης μεταφέρεται στην οδό Ιπποδρομίου από όπου -καιρού επιτρέποντος- θα ξεκινήσει εντός Νοεμβρίου, το πρόγραμμα των δενδροφυτεύσεων προκειμένου να τοποθετηθούν περίπου 1.300 δένδρα στις άδειες δενδροδόχους που έχουν καταγραφεί στους δρόμους της πόλης.