Δεν ξέρουν σε ποιον πρωτοχρωστάνε τα ελληνικά κόμματα! Με πρωταθλήτρια στα χρέη τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί κατά πόδας, τα ελληνικά κόμματα δανείζονται συνεχώς, από όποια τράπεζα βρουν, σε μία εποχή που >>>

ένας επιχειρηματίας βρίσκει κλειστές τις κάνουλες του τραπεζικού συστήματος.

Τα στοιχεία που έφερε στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, είναι καταλυτικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Αυγενάκης, το 2010 το ΠΑΣΟΚ έλαβε επιχορήγηση ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ και η ΝΔ 15,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ανάλογα με τα ποσοστά που έλαβαν τις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Το πρώτο τρίμηνο του 2011, πρόσθεσε ο βουλευτής, τα κόμματα έλαβαν συνολικά 13.505.000 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία σχεδόν 12.300.000 εκατομμύρια ευρώ ήταν επιχορήγηση και 1.205.000 εκατομμύρια ευρώ ήταν ενίσχυση για ερευνητικούς σκοπούς.

Όσον αφορά τα δάνεια και τα χρέη των ελληνικών κομμάτων ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν πάρει από τις τράπεζες ως σήμερα δάνεια συνολικού ύψους 244,2 εκατ. ευρώ.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, «μεγαλύτερος οφειλέτης σήμερα είναι η ΝΔ του κ. Σαμαρά, με χρέη της τάξης των 120 εκατομμυρίων ευρώ, με οφειλές στην Αγροτική Τράπεζα 105 εκατομμύρια ευρώ και την Τράπεζα Πειραιώς 15 εκατομμύρια ευρώ», ενώ «ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ που χρωστά 114 εκατ. ευρώ, με οφειλές στην Αγροτική Τράπεζα σχεδόν 97 εκατομμύρια, στην Μarfin Εγνατία 10 εκατομμύρια, στην Τράπεζα Πειραιώς 5 εκατομμύρια».

Σε αυτές, συνέχισε ο κ. Αυγενάκης, προστέθηκε πρόσφατα και η Τράπεζα Αττικής που ενέκρινε στα δύο κόμματα δάνεια 3 εκατ. ευρώ.

Με απλά λόγια, οι ελληνικές τράπεζες, που μας πρήζουν στα τηλέφωνα όταν τους χρωστάμε 80 ευρώ, διαγκωνίζονται ποια θα πρωτοδανείσει στα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου! Τα ίδια αυτά κόμματα που… βάζουν χέρι στον κρατικό κορβανά, την ίδια στιγμή που δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να βάλουν χέρι και στην τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου!

Δ.Ι.Ασ.